Αξέχαστη απόδραση στο «μικρό Παρίσι των Βαλκανίων», το υπέροχο Βουκουρέστι

Το έχουν αποκαλέσει ως το «μικρό Παρίσι των Βαλκανίων» και όχι άδικα!

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, θα ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα. Η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, αλλά και μοντέρνες γωνιές, με πολλούς πεζόδρομους και πλατείες, μουσεία, καταστήματα, εκκλησίες… Στο Βουκουρέστι, δεν πλήττεις ποτέ, λένε οι ντόπιοι, ενώ, όταν η εκδρομή που προσφέρει το γραφείο μας περιλαμβάνει και εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια όρη, τότε το ταξίδι μάλλον ισοδυναμεί με εμπειρία ζωής!

Φέτος, στη ρουμανική πρωτεύουσα, θα στηθεί ως τέλη Νοεμβρίου ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 30 μέτρων, που αναμφίβολα θα δώσει ξεχωριστό χρώμα σε αυτές τις γιορτές. Κλείστε μέχρι 30/11 τις θέσεις σας στην 4ήμερη οδική εκδρομή μας, εξασφαλίστε έκπτωση 10% για κάθε άτομο, επιλέξτε το ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων που προτιμάτε στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές μας και εμπιστευτείτε το τουριστικό γραφείο «Δημόκριτος», όπως κάνετε τόσα χρόνια, για ένα ακόμη αξέχαστο ταξίδι!

Ρουμανία || Βουκουρέστι – Σινάια – Καρπάθια Όρη || Χριστ. – Πρωτ. – Θεοφ 2019 – 2020

4 ημέρες οδική εκδρομή!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: 23 – 26 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: 30 Δεκεμβρίου 2019 –  2 Ιανουαρίου 2020

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: 03 – 06 Ιανουαρίου 2020

 

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Νόβα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο -Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα επισκεφθούμε το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“, μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χερεστράουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος.

**( Προαιρετικό εορταστικό δείπνο Χριστουγέννων με Έλληνα DJ στο Hotel Hilton Athenne 5* στις 24/12/2019 ). Διανυκτέρευση.

** (Πρωτοχρονιά σε κεντρική πλατεία του Βουκουρεστίου).

3η ΗΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES”. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Μπράν με το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΟΦ όπου θα έχουμε χρόνο να δούμε τη πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, και την υπέροχη Πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ– ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος σε Πολυκατάστημα για ψώνια. Συγκέντρωση και αναχώρηση την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Αναχώρηση για την πόλη των Τσάρων και την πρώτη πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας το Βελίκο Τάρνοβο. Θα δούμε το λόφο Τσάρεβετς και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. ΄Άφιξη στην πόλη μας.                            ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ! ! !

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: 23 – 26 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: 30 Ιανουαρίου 2019 –  02 Ιανουαρίου 2020

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: 03 – 06 Ιανουαρίου 2020

Τιμή συμμετοχής κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :

Για κρατήσεις έως 30 Νοεμβρίου ισχύει 10% έκπτωση ανά άτομο
 • Hotel Novotel 4* με πρωινό   195 €
 • Hotel Minerva 4* με ημιδιατροφή  195 €
 • Hotel Hilton Athenne 5* με πρωινό 220 €

** Επιβάρυνση μονόκλινου 90€ για όλες τις αναχωρήσεις και όλα τα ξενοδοχεία.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο  του γραφείου μας.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις αναλόγως με την επιλογή σας στο Βουκουρέστι.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ημιδιατροφή σε μπουφέ ανάλογα με την επιλογή ξενοδοχείου
 • Τοπικό ξεναγό στην Ρουμανία.
 • Φ.Π.Α.
 • Αρχηγός γραφείου – Συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τελεφερίκ.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις
 • Το εορταστικό δείπνο στις 24/12/2019 στο Hotel Hilton Athenne με Έλληνα Dj, φαγητό σε μπουφέ και εορταστική ατμόσφαιρα 35 € / άτομο.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

*** Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο