Ασπιώτης: «Από την 1η εβδομάδα εξανεμίζονται οι μισθοί των εργαζομένων»

της Κικής Ηπειρώτου                   

Μία με δύο εβδομάδες είναι αρκετές για να εξανεμιστούν οι μισθοί για τους περισσότερους εργαζόμενους, αφού το κόστος ζωής έχει ανέβει σε εξωφρενικά επίπεδα, ενώ οι αποδοχές παραμένουν κολλημένες στα προ κρίσης επίπεδα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης, ένα από τα βασικότερα μέτρα που θα πρέπει να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 800 ευρώ, αλλά και η επιβολή πλαφόν σε καύσιμα, ενέργεια και προϊόντα πρώτης ανάγκης.

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα δώσει και φέτος το παρών στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάθε χρόνο διεξάγεται παράλληλα με την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης, με τη δρομολόγηση δωρεάν λεωφορείου για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, που επιθυμεί να συμμετέχει.

Όπως λέει στη ΓΝΩΜΗ ο κ. Ασπιώτης, τα μηνύματα από κάθε πλευρά κάνουν λόγο για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση είναι προς τη θετική κατεύθυνση και ανακουφίζουν ως ένα βαθμό, όμως, κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα συνεχίζεται η διαρκής άνοδος στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και όλων των αγαθών και ως πού είναι τα όρια των δημόσιων οικονομικών δεδομένων.
«Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μία γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό. Τα 750 ευρώ πλέον δεν επαρκούν, θα πρέπει να πάμε πάνω από τα 800 για να μπορεί ο εργαζόμενος να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του και να ζει με αξιοπρέπεια. Επιπλέον, θα πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών, να μπει πλαφόν στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα βασικά προϊόντα. Οι μισθοί μέσα στην πρώτη εβδομάδα εξανεμίζονται, ο κόσμος κάνει διακανονισμούς για τα χρέη του, τα οποία συσσωρεύονται κι είναι ένας φαύλος κύκλος. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, αν δεν ληφθούν, τότε ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος, ενώ, όταν ο κόσμος δυσκολεύεται ακόμη και για να επιβιώσει, η κοινωνική συνοχή θα βρεθεί υπό απειλή»

Αναφορικά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ασπιώτης απηύθυνε κάλεσμα προς όποιον πολίτη επιθυμεί να λάβει μέρος, προκειμένου «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις πολιτικές ύφεσης. Από την στιγμή που τα εισοδήματα έχουν μειωθεί και η ακρίβεια έχει ξεφύγει σε αυτό το βαθμό, ο μόνος δρόμος είναι να βγούμε ξανά στους δρόμους».

 Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΔΕΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. και των Εργατικών Κέντρων Βορείου Ελλάδας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης,  στις 10-9-2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη 2022 στις 18:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, με σκοπό να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές της ύφεσης που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα εισοδήματα και τις ζωές μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οργανώνει μετάβαση στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία χωρίς επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 7/9/2022 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο τηλέφωνο 2551081439 και το mail ekevrou@gmail.com

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο