Απεργεί την Τρίτη το Δημόσιο για το ασφαλιστικό – Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στον Έβρο θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο.

Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου αναφέρει:

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Το νομοσχέδιο που καταθέτει για ψήφιση η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων και κυρίως όλων εκείνων των εξαθλιωτικών μέτρων που θεσπίστηκαν με τον προηγούμενο νόμο του Κατρούγκαλου.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως διατηρώντας στο απόλυτο την εξαφάνιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την κατάργηση του αναδιανεμητικού τρόπου του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και τα χτυπήματα σε κάθε κατηγορία ασφαλισμένων με αποκορύφωση τις ειδικές κατηγορίες και τις ευπαθείς ομάδες.

Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης και οι όποιες αυξήσεις δοθούν σε συντάξεις, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτελούν την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού και σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει:

Την ενοποίηση υγειών και μη υγειών ασφαλιστικών ταμείων σε ένα (τον e-ΕΦΚΑ). Την ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας τον δρόμο στο μέλλον σε κάποιον άλλον νόμο ή και Υπουργό να την καταργήσει και να εφαρμόσει πιθανώς τη διαφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ παράλληλα θα έχουν απορροφηθεί τα αποθεματικά ύψους 7 δις ευρώ που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

Την διατήρηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια πλήρους εργασίας (που σε λίγα χρόνια θα είναι είδος προς εξαφάνιση λόγω των μεγάλων ποσοστών ανέργων και των εργαζομένων με συμβάσεις κάποιων μηνών καθώς και με μερική απασχόληση).

Τη βασική ή εθνική σύνταξη στα 384 €, η οποία όμως θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ανάλογα με τη δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού και των αποθεματικών του ταμείου.

Τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

Τη λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Την ανυπαρξία πρόβλεψης για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.

Τον μειωμένο και ελλειμματικό πίνακα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τον εκμηδενισμό των παροχών υγείας.

Όλα αυτά τα μέτρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της ανεργίας, στη μείωση περαιτέρω των μισθών και των συντάξεων και στη φτωχοποίηση όλων των Ελλήνων καταδικάζοντας έτσι τις νέες γενιές εργαζομένων και τους συνταξιούχους της χώρας.

Δεν πάει άλλο. Με τέτοιους νόμους για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει κοινωνικό πρόσημο στη ζωή των Ελλήνων. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου, την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
 2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
 4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 5. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η αξιοπρέπεια της ζωής μας και ένα καλύτερο αύριο είναι δική μας υπόθεση.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ…

 • Αγωνιζόμαστε.
 • Απεργούμε.
 • Βγαίνουμε στους δρόμους.
 • Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας.
 • Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα.
 • Ανατρέπουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Όλοι μαζί

10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη,

11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο