Αντηλιακή προστασία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το δέρμα μας είναι το μοναδικό όργανο του σώματός μας που μπορούμε να το δούμε. Αποτελεί το εξωτερικό μας περίβλημα, είναι όμως και ο καθρέφτης για την γενικότερη υγεία μας. Όσο φθαρτό και να είναι, μπορούμε να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση και να το προσέχουμε, όπως κάνουμε και για τα άλλα όργανά μας.

Συνολικά, για την υγεία του οργανισμού μας, σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή διατροφή, ο ποιοτικός ύπνος, η επαρκής κατανάλωση νερού, η άθληση και η καλή ψυχολογία. Για το δέρμα μας, όμως, υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες του περιβάλλοντος που το επηρεάζουν περισσότερο απ’ ό,τι τα άλλα όργανα.

Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι μια παράμετρος που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος μας. Ο ζωοδοτικός ήλιος που είναι απαραίτητος, μπορεί να γίνει και εχθρός μας, αν το παρακάνουμε με την έκθεσή μας σε αυτόν. Γι’ αυτό λοιπόν, η σωστή προετοιμασία του δέρματος μας και η κατάλληλη αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντικοί παράμετροι για τη συνολική μας υγεία.

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, «ανεβάζει» την ψυχολογία μας και διατηρεί τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό μας, στα επιθυμητά όρια. Όμως, η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA του κυττάρου, καθώς επίσης και οξείδωση στην εξωτερική μεμβράνη του, προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση καταστροφής κυττάρων, το οξειδωτικό στρες. Επακόλουθες καταστάσεις είναι η αφυδάτωση του δέρματος, η φωτογήρανση, δυσχρωμίες, αλλά και πολύ σοβαρότερες, όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος. Με τα σωστά προϊόντα που ανακλούν και απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου να προστατεύσουμε τα κύτταρα μας από την καταστροφή, ενώ παράλληλα διατηρούμε την υγρασία της επιδερμίδας στα επιθυμητά επίπεδα. Επίσης, η σωστή χρήση των αντηλιακών προϊόντων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Τα αντηλιακά προϊόντα που θα πρέπει να επιλέγουμε πρέπει να έχουν την ένδειξη UVA, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου συνολικά (UV-Aging) και όχι μόνο από τις UVB (UV-Burning). Τα προϊόντα αυτά, θα πρέπει να ανανεώνονται τουλάχιστον κάθε 2 ώρες. γιατί τα φίλτρα (είτε φυσικά, είτε χημικά) οξειδώνονται και παύουν να λειτουργούν, ανεξάρτητα από τον δείκτη spf. Ανανέωση χρειάζεται και μετά από εφίδρωση, σκούπισμα ή τη βουτιά μας στην θάλασσα ή την πισίνα.

Στο εργαστήριο αισθητικής «Be you” έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε με επαγγελματικές εταιρίες καλλυντικών που παράγουν αντηλιακά προϊόντα που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή, έχουν δημιουργηθεί προϊόντα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την προστασία της επιδερμίδας, την διατήρηση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας. Προϊόντα εύχρηστα για όλη την οικογένεια καθώς και αντηλιακά που «φοριούνται» πάνω από το μακιγιάζ για να μπορούμε να ανανεώνουμε την προστασία μας πάντοτε. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα προετοιμασίας πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, αλλά και προϊόντα για μετά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος, αλλά και την διατήρηση του ωραίου μαυρίσματος που αποκτήσαμε.

Τατιάνα Σεβρικόζη

Απόφοιτη ΑΤΕΙΘ Αισθητικής και κοσμητολογίας

Εργαστήριο αισθητικής ” Be You” – Ζησίδου Ματίνα & Τατιάνα Σεβρικόζη

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο