Άμεση πρόσληψη δύο γιατρών λόγω κορωνοϊού ζητά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Αναγκαία η άμεση ενίσχυσή του με επικουρικούς γενικής ιατρικής

Ανοίγουν κλειστά κρεβάτια στη ΜΕΘ – Ακυρώνονται χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, λόγω κορωνοϊού, ζητά η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Το έγγραφο με ημερομηνία 11/3/2020 φέρει την υπογραφή του Διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφου και όπως αναφέρεται, στον πρόσφατο κατάλογο ιατρικού επικουρικού προσωπικού ανά ειδικότητα της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας – Θράκης, υπάρχουν υποψήφιοι στην ειδικότητα της γενικής ιατρικής για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον, επειδή το ΠΓΝΑ έχει οριστεί ως Κέντρο αναφοράς για τον νέο ιό (covid-19), είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυσή του. Έτσι, υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, μέσω της 4ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, «για την πρόσληψη δύο Επικουρικών  ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, προκειμένου να  ενισχυθεί άμεσα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση  του νέου ιού  (covid-19), κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, χωρίς να απαιτείται η εκ των προτέρων δέσμευση πίστωσης».

Ανοίγουν 7 κλειστές κλίνες της ΜΕΘ

Το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των νοσοκομείων, για την πιθανή αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών κορωνοϊού, αποφάσισε, όπου υπάρχει ο εξοπλισμός και η δυνατότητα στελέχωσης, να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, υπάρχουν συνολικά 16 κλίνες, από τις οποίες, μέχρι σήμερα, λειτουργούν οι 9. Για τις υπόλοιπες 7, βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προετοιμασία, προκειμένου, μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες να είναι σε θέση να ανοίξουν και αυτές.

Ακυρώνονται χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία

Με απόφαση του Υπουργείου  Υγείας αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και στο ΠΓΝΑ και θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και εκείνα που δεν παίρνουν αναβολή, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Ακόμα αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος την πρόσληψη 2,000 γιατρών και νοσηλευτών με διαδικασίες fast track και διετείς συμβάσεις, μέσω των υπερεξουσιών που απέκτησε η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο