Αλεξανδρούπολη: Τρέχει ο χρόνος για το σταθμό υγροποιημένου αερίου ανοιχτά του λιμανιού

Μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς ή στις αρχές του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο δεσμευτικό market test για τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αλεξανδρούπολης που αναπτύσσεται από την  εταιρεία GASTRADE.

Η οριστική επενδυτική απόφαση θα έχει ληφθεί μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν υποψήφιοι υπεργολάβοι, συνεργάτες της Gastrade με τη νέα διοίκηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σχετικά με το έργο, τις δυνατότητες του λιμανιού και τις υπηρεσίες που αυτό μπορεί να παρέχει.

Οπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, «στους υπεργολάβους παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες του λιμανιού σε ότι αφορά το έργο του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου». Η ομάδα των υπεργολάβων που προέρχονταν τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες ξεναγήθηκαν και στις εγκαταστάσεις του λιμανιού ενώ ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον μετά την απομάκρυνση από το βυθό του της βυθοκόρου Ολγας. «Οι συγκεκριμένοι υπεργολάβοι αναμένεται να αναλάβουν κάποια κομμάτια του πρότζεκτ και αυτό ήθελαν συγκεκριμένα στοιχεία, προκειμένου να κάνουν τις κοστολογήσεις τους» πρόσθεσε ο κ. Χατζημιχαήλ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του