efhmerida1

Μετά το ψύχος, σφοδροί νοτιάδες και καταιγίδες

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και χθες στον Έβρο και όλη τη βόρεια Ελλάδα, ενώ από σήμερα αναμένεται αλλαγή του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά ισχυρούς νοτιάδες με έντονες βροχοπτώσεις, που θα διαρκέσουν ως και την Πέμπτη.

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το διαφορετικό, αλλά έντονο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει από σήμερα σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Όπως προβλέπεται, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από τα δυτικά, αρχικά με έντονη χιονόπτωση, που στην πορεία θα μετατραπούν σε βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γυρίσουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες, σε αρκετές περιοχές, ο παγετός θα επιμείνει και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο μετεωρολόγος ΓιάννηςΚαλλιάνος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου μέσα στην ημέρα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επεκταθούν και στη Θράκη και τον Έβρο. Τα ξημερώματα από Τετάρτη προς Πέμπτη, οι νοτιάδες θα είναι έως και 7-8 μποφόρ στην περιοχή μας, ενώ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έφερε την Τρίτη χιόνια στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη, αλλά και πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μάλιστα στην Φλώρινα έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, καθώς το θερμόμετρο έδειξε -23 βαθμούς Κελσίου! Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν καιι ακολούθησαν, τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5). Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα.

Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr