Με ιδιαίτερη επιτυχία και αίσθημα ευθύνης το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε δύο σημαντικά διεθνή μαθητικά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το ένα στο Παρίσι και το άλλο στη Βιέννη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την τιμή να παρουσιάσουν τις εργασίες και τις δράσεις τους σε ένα πολυπολιτισμικό και απαιτητικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, εκπροσωπώντας επάξια τόσο το σχολείο όσο και την πόλη μας
Οι παρουσιάσεις των μαθητών απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, τη δημιουργικότητα και τη σοβαρότητα με την οποία προσέγγισαν τα θέματα που πραγματεύτηκαν.
Η συμμετοχή στα διεθνή συνέδρια αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους από διαφορετικές χώρες, να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη.

Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύθηκε η εξωστρέφεια του σχολείου και αναδείχθηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ νέων ανθρώπων από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους, στους μαθητές και τις μαθήτριές που συμμετείχαν με υπευθυνότητα και ενθουσιασμό, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και καθοδήγησαν την προετοιμασία τους
Το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσει να ενθαρρύνει δράσεις που προάγουν τη διεθνή συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών / μαθητριών σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες διεθνούς εμβέλειας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών του κόσμου.


