efhmerida1

«Πόλος έλξης για κυκλώματα παράνομης αλιείας η Θράκη»

Στο προφίλ των δραστών, που συνελήφθησαν με 16.250 αχινούς παράνομα αλιευμένους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας

 

Στο προφίλ των δραστών, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Απρλίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 16.250 αχινούς παράνομα αλιευμένους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ertnews.gr, οι συλληφθέντες δεν είναι ντόπιοι, αλλά άτομα από άλλες περιοχές της χώρας που στοχεύουν στο εύκολο και παράνομο κέρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρίκα, η Θράκη έχει γίνει πόλος έλξης για κυκλώματα που αλιεύουν παράνομα μεγάλες ποσότητες, μυδιών και αχιβάδων, ολοθούριων (τα λεγόμενα «αγγούρια της θάλασσας») και αχινών.

Η υπεραλίευση αυτών των ειδών έχει δραματικές συνέπειες. «Καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Είδη που τείνουν προς εξαφάνιση στην περιοχή μας απειλούνται πλέον άμεσα», δήλωσε ο κ. Σαρίκας. Η κατάσταση αυτή πλήττει άμεσα τους νόμιμους επαγγελματίες ψαράδες της Θράκης, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται λόγω της αλόγιστης λεηλασίας του βυθού.

Επίσης εκτίμησε πως η αλιεία των 16.250 αχινών πιθανώς πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Μαρώνειας καθώς σπανίζουν στον Έβρο λόγω της αργιλώδους σύστασης του βυθού. Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν καθώς οι επιτήδειοι αναζητούν και βρίσκουν περιοχές όπου η φύλαξη δεν είναι επαρκής, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, Δημήτρης Ιωαννίδης, εξέφρασε τα δημόσια συγχαρητήριά του στους συναδέλφους του γραφείου Ασφάλειας, Αλιείας και Ανάκρισης για την επιτυχία της επιχείρησης. «Τα στελέχη στην Αλεξανδρούπολη διεξάγουν συστηματικά ελέγχους, όχι μόνο για την αλιευτική νομοθεσία, αλλά και για σοβαρά εγκλήματα όπως η εμπορία ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο όπλων», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης.
ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr