Απαράδεκτες οι συνθήκες στο ΤΟΛ του Μαΐστρου

 Στα όριά τους οι γονείς των παιδιών που προσπαθούν να προπονηθούν σε έναν άκρως προβληματικό χώρο.

 «Απαιτούμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή» λέει γονέας στη «ΓΝΩΜΗ» – Ενδιαφέρον μεγάλου κοινωφελούς ιδρύματος για χρηματοδότηση νέου προθερμαντηρίου . Η θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου.

«Η οροφή παίρνει νερά, η είσοδος πλημμυρίζει όταν βρέχει, τα παιδιά αντί να προπονούνται σε ταπί, προπονούνται σε έναν διάδρομο, ενώ το καλοκαίρι αναγκάζονται να γυμνάζονται μέσα σε ένα χώρο που έχει 40 βαθμούς κελσίου». Τα λόγια μίας μητέρας, η κόρη της οποίας προπονείται καθημερινά στο ΤΟΛ του Μαΐστρου, περιγράφουν μία χρονίζουσα κατάσταση για την οποία κανείς στην Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπερήφανος.

Γονείς και αθλητές έχουν κατά καιρούς επιδείξει τεράστια υπομονή, περιμένοντας από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για την κατασκευή ενός νέου προπονητηρίου. Έχουν υπάρξει ως τώρα σκέψεις για «Σπίτι της γυμναστικής», για ανακαίνιση του παλιού κολυμβητηρίου ώστε να λειτουργήσει ως προπονητήριο, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό το ενδιαφέρον ενός μεγάλου φιλανθρωπικού οργανισμού να χρηματοδοτήσει περίπου το 80% (το υπόλοιπο θα πρέπει να το καλύψει ο δήμος) του κόστους δημιουργίας ενός νέου προπονητηρίου, σε οικόπεδο του δήμου, πιθανότατα στο πάρκο Αλτιναλμάζη. Η πρώτη αίτηση του δήμου, στις αρχές του 2017, για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από τον εν λόγω φορέα απορρίφθηκε, λόγω άσχετων με το δήμο συνθηκών. Πλέον, οι ελπίδες τόσο του δήμου, όσο και του ΟΕΓΑ, των γονέων και των αθλητών, εναποτίθενται στη νέα αίτηση που θα κατατεθεί τον Ιούνιο.

Μια άποψη από την προβληματική εγκατάσταση του χώρου άθλησης της ενόργανης γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη στο ΤΟΛ προθερμαντήριου Μαΐστρου.

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

Ωστόσο, τα προβλήματα στο ΤΟΛ παραμένουν και οι γονείς κάθε μέρα ανησυχούν όλο και περισσότερο. Πριν λίγες μέρες, ένα παιδί, παρά λίγο να γλιστρήσει και να τραυματιστεί σοβαρά, στα νερά που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο. Κι όλα αυτά, μόλις δύο εβδομάδες πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες του ΟΕΓΑ, θα σημειώσουν, ως είθισται, σπουδαίες επιδόσεις και θα γυρίσουν με μετάλλια.

Σημειώνεται πως μετά τη μεγάλη επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, ο ΟΕΓΑ έχει πλέον περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες, με αρκετές νέες εγγραφές στο δυναμικό του. Φυσικά, όπως λένε οι γονείς, στο ΤΟΛ δεν μπορούν να γίνουν προπονήσεις για Ρυθμική και Ακροβατική.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που κυριαρχούν όσο αφορά στον χώρο προπόνησης, τα παιδιά του ΟΕΓΑ παίρνουν συνεχώς σημαντικές διακρίσεις και έχει μπει ήδη παιδί στην Εθνική Εφήβων. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και την αγάπη των παιδιών ως προς το άθλημα και στους προπονητές» αναφέρει γονέας στη «ΓΝΩΜΗ».

Η πικρία για τις συνθήκες στις οποίες προπονούνται τα παιδιά, κάθε μέρα, για 3-4 ώρες, είναι μεγάλη. Μιλάμε για περίπου 50 παιδιά, 30 του αγωνιστικού τμήματος και περίπου 20 στη μάζα, τα οποία προσπαθούν να προπονηθούν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Έχοντας συνοδεύσει τα παιδιά τους σε αγώνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι γονείς δηλώνουν πως αυτή η κατάσταση δεν επικρατεί πουθενά αλλού.

«Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι το ταπί και η έλλειψή του. Λόγω έλλειψης χώρου, τα παιδιά προπονούνται σε έναν διάδρομο κι όταν πάνε στους αγώνες, ξαφνικά, πρέπει να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε τελείως διαφορετικές συνθήκες», σημειώνει ο γονέας και εκφράζει την αγωνία του για την ασφάλεια των παιδιών στο χώρο του ΤΟΛ. Η εξέλιξη με τον ιδιώτη που ενδιαφέρεται να επενδύσει για νέο προπονητήριο είναι θετική, ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν λύνει το πρόβλημα  και θα πρέπει να γίνουν άμεσα βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χώρο.

Η θέση του Αντιδημάρχου Γ. Βαταμίδη

Ζητήσαμε και λάβαμε τη θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Γιάννη Βαταμίδη ο οποίος μας είπε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε: «Αναφορικά με τη γενική κατάσταση σαφώς αναγνωρίζουμε πως δεν είναι η καλύτερη δυνατή ώστε να προπονούνται οι αθλητές, παρόλο που ως Δημοτική Αρχή φροντίσαμε να νομιμοποιήσουμε την εγκατάσταση, η οποία ήταν εγκατεστημένη επάνω σε δρόμο.

Επίσης τακτοποιήσαμε κάθε παρατήρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Μηχανικών.

Σχετικά με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους συλλόγους αυτά έχουν καταγραφεί από τις τεχνικές υπηρεσίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθούν.

Επίσης ζητήθηκε η αγορά αθλητικού εξοπλισμού για το χώρο η οποία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι αφού τηρηθούν όλα τα διαδικαστικά που προβλέπονται από τη Νομοθεσία».

Σχετικά με το νέο χώρο: «Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης από ιδιώτες μιας και το κόστος της προμελέτης που έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες μας ξεπερνάει το 1.000.000, ποσό που αδυνατεί να καλύψει ο Δήμος μας. Παρόλα αυτά μπορεί να διαθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό για το σκοπό αυτό, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος της κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις (είτε αρνητικές είτε θετικές) θα υπάρξουν το καλοκαίρι».

Προπονητήριο στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, με πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκους, ανάλογος με την Αλεξανδρούπολη

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr