Μαθητές φύτευσαν 15 ελαιόδενδρα στην «Παλιά δεξαμενή»

Το συνεργείο πρασίνου προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου, την εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, το άνοιγμα των λάκκων φύτευσης και τη λίπανση των φυτών.

Σε μία ενέργεια που αξίζει να βρει μιμητές προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές του 4ου γυμνασίου σε συνεργασία με το δήμο Αλεξανδρούπολης. Μικροί και μεγάλοι υιοθέτησαν ένα χώρο πρασίνου στην περιοχή της παλιάς δεξαμενής και φύτευσαν 15 ελαιόδενδρα, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συμβολή όλων στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ακόμη και μέσα στις πόλεις.

οι μαθητές του 4ου γυμνασίου σε συνεργασία με το δήμο Αλεξανδρούπολης. Μικροί και μεγάλοι υιοθέτησαν ένα χώρο πρασίνου στην περιοχή της παλιάς δεξαμενής (φωτο: Γ. Ναλμπάντης)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, να προκαλέσει την κοινωνική αλληλεπίδραση και να αποκαταστήσει το «νόημα της γειτονιάς», καλώντας και άλλες κοινωνικές ομάδες να αφήσουν το «πράσινο» αποτύπωμα τους  στην περιοχή τους.

Οι μαθητές και οι άνθρωποι του δήμου προχώρησαν στη φύτευση 15 ελαιόδενδρων ποικιλίας «Μάκρης». Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με το συνεργείο πρασίνου συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια με τη διαμόρφωση του χώρου, την εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, το άνοιγμα των λάκκων φύτευσης και τη λίπανση των φυτών.

Μαθητές φύτευσαν 15 ελαιόδενδρα, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συμβολή όλων στη διατήρηση της βιοποικιλότητας (φωτο: Γ. Ναλμπάντης)

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο