efhmerida1

50 λεπτά αύξηση στο εισιτήριο της δημοτικής πλαζ Αλεξανδρούπολης

Σε μία απόφαση που συνιστά «αναγκαίο κακό», η οποία πάρθηκε ομόφωνα από το διοικητικό της συμβούλιο, προχώρησε η Τουριστική-Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ). Από το φετινό καλοκαίρι, το εισιτήριο εισόδου στη δημοτική πλαζ αυξάνεται από το 1 ευρώ στο 1,50.

Η αύξηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει παράπονα από τους δημότες, ενώ αντίδραση υπήρξε και από την παράταξη «ΑΝΑΣΑ».

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ προέκυψε τον Φεβρουάριο και ήταν ομόφωνη. Στην εισήγηση του προέδρου της επιχείρησης Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, επισημαίνονταν πως τέτοιες διορθωτικές κινήσεις είναι απαραίτητες για το μέλλον της ΤΙΕΔΑ, με στόχο να ενισχυθούν τα έσοδά της. Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, το καλοκαίρι του 2016, στη δημοτική πλαζ κόπηκαν 75.000 εισιτήρια, τα οποία έφεραν στα ταμεία 75.000 ευρώ. Με τη φετινή αύξηση κατά 50 λεπτών του εισιτηρίου και με την εκτίμηση ότι θα κοπούν 70.000 εισιτήρια, η ΤΙΕΔΑ προσδοκά μία αύξηση των εσόδων της κατά 30 με 35.000 ευρώ.

«Η απόφαση προέκυψε μετά από μεγάλο δίλημμα και διαπιστώνοντας ότι έχουμε πολλά έξοδα, τα οποία αδυνατούμε να καλύψουμε, αν δεν γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η επιχείρηση έχει έσοδα 2-3 μήνες το χρόνο, ενώ όλο το υπόλοιπο έτος έχει μόνο έξοδα, ρεύμα, μισθούς κλπ. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή την αύξηση, κάτι που αντιλήφθηκαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και γι’ αυτό η απόφαση ήταν ομόφωνη. Ελπίζουμε με τα επιπλέον έσοδα που υπολογίζουμε ότι θα έχουμε να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες υποχρεώσεις» επισημαίνει μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Αρβανιτίδης, υπογραμμίζοντας ότι παρά την οικονομική της κατάσταση η ΤΙΕΔΑ προχωρά σε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, τόσο στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών, όσο και στο κάμπινγκ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τις οφειλές προηγούμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ, ο κ. Αρβανιτίδης σημειώνει πως οφείλονται ακόμη 3 μεγάλα ποσά, για τα οποία οι οφειλέτες έχουν ασκήσει έφεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που όριζαν πως τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.  «Οι εφέσεις αυτές θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα και εκτιμώ πως το δικαστήριο θα μας δικαιώσει. Ωστόσο, είναι γεγονός πως υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα αυτό».

Αντίδραση από την ΑΝΑΣΑ

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος  Μιχαηλίδης, επισημαίνεται πως «η διοίκηση της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. οφείλει να δώσει δημόσια εξηγήσεις για το θέμα και φυσικά έστω και καθυστερημένα) να προβεί στην απαραίτητη ανάρτηση αυτής της απόφασης στο διαύγεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ΑΝΑΣΑ» :

«Μετά από πολλά παράπονα πολιτών, διαπιστώσαμε με έκπληξη πως το αντίτιμο εισόδου στην δημοτική παραλία της Αλεξανδρούπολης, είναι πλέον 1,50€ από 1,00€ που ήταν πέρυσι. Η αύξηση κατά 50% του εισιτηρίου για την είσοδο στην πλάζ του Ε.Ο.Τ., είναι μια αιφνιδιαστική απόφαση της δημοτική αρχής και του δημάρχου κ.Λαμπάκη. Η διοίκηση της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. (Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης) οφείλει να δώσει δημόσια εξηγήσεις για το θέμα και φυσικά έστω και καθυστερημένα) να προβεί στην απαραίτητη ανάρτηση αυτής της απόφασης στο διαύγεια. Η αυθαιρεσία των αποφάσεων από πλευράς της δημοτικής αρχής, εξηγείται και από την πρόσφατη μεθόδευση του κ.Λαμπάκη, έτσι ώστε το νέο 9μελές διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ να έχει πλέον μόνο ένα μέλος από τις 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης!!!Τέλος οφείλουμε να διευκρινίσουμε (προς αποφυγή παρεξηγήσεων), πως η συμμετοχή δημότη στο Δ.Σ. της ΤΙΕΔΑ με την επωνυμία Παύλος Μιχαηλίδης, αποτελεί απλή συνωνυμία με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α.».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr