4 “ξενοδοχεία καραντίνας” στην ΑΜΘ, 1 στην Αλεξανδρούπολη

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας κατά του κορονοϊού που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Τα συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα θα μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπονται 4 “ξενοδοχεία καραντίνας”. Ένα από αυτά, τριών αστέρων είναι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Δείτε τον σχετικό πίνακα:

 

Να σημειωθεί ότι το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας σε συνολικά 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί μέχρι τώρα όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού. Από εκεί και πέρα ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σχετικά με την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, υπάρξει ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που τρέχει. Σύμφωνα με πληροφορίες τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από κοντινές περιοχές και ο σχεδιασμός θα είναι έτοιμος την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό μόλις ολοκληρωθεί το πλάνο τα ξενοδοχεία καραντίνας σταματά η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο