Ρεσιτάλ και Σεμινάριο Πιάνου με τη διεθνούς φήμης Κωνσταντινουπολίτισσα πιανίστα Δανάη Καρά

Mοναδικές εκδηλώσεις με κορυφαίες προσωπικότητες της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου της διεθνούς φήμης Κωνσταντινουπολίτισσας πιανίστριας, Δανάης Καρά, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).  Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί ολοήμερο σεμινάριο πιανιστικής ερμηνείας από την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα.

Η Δανάη Καρά έχει διακριθεί στη διεθνή μουσική σκηνή για την ερμηνευτική της τέχνη, την οποία ο διεθνής μουσικός τύπος προσδιόρισε σαν απόσταγμα μουσικής ευφυΐας, υπερβατικής δεξιοτεχνίας, γνησιότητας συναισθήματος και οραματισμού.

«Υποδειγματικές, και εμπνευσμένες πρώτες εκτελέσεις, για μία ακόμα φορά από την Καρά. Ερμηνείες που συναρπάζουν τον ακροατή με την διαύγεια, ορμητικότητα και πληθωρικό ψυχισμό … αμεσότητα που κόβει την ανάσα …»

International Record Review, Charles Hopkins, Vol. 5, Nov 2004.

Έχει τιμηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Μουσικής και μέλος του IMC/UNESCO με το  Ελληνικό Βραβείο Μουσικής 2003 για τις πολυάριθμες πρωτοπόρες εκτελέσεις που έκανε ανά τον κόσμο για την ανάδειξη του ελληνικού μοντερνισμού, με ενδεικτικό παράδειγμα τη πρεμιέρα του κολοσσιαίου Τρίτου Κοντσέρτου για πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα στο Παρίσι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του