Δημιουργία πάρκου σκύλων στο πάρκο Αλτιναλμάζη

Σε περίπου 1,5 μήνα υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πάρκο σκύλων στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των φιλόζωων και που εγκρίθηκε ομόφωνα στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το πάρκο σκύλων, στο οποίο θα μπορούν καθημερινά να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται τα δεσποζόμενα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους, θα κατασκευαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου Αλτιναλμάζη, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης, το πάρκο θα λειτουργήσει πιλοτικά και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει η δημιουργία αντίστοιχων χώρων και σε άλλες περιοχές της πόλης. Σημειώνεται ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι οι χρήστες του.

Κόντρα Γκοτσίδη-Μιχαηλίδη

Ξεκινώντας την τακτική συνεδρίαση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, αναφέρθηκε σε ένα σχόλιο που έγραψε στο facebook ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, στο οποίο, όπως είπε, ισχυρίζεται ότι λόγω συγγενικής σχέσης με ιδιοκτήτες καφετέριας του κέντρου, καλύπτει τις παρανομίες της επιχείρησης, σχετικά με την καταπάτηση του πεζοδρομίου.

Ο κ. Γκοτσίδης ρώτησε τον κ. Μιχαηλίδη αν επιμένει στο σχόλιό του, σχετικά με ‘κάλυψη’ που παρέχει στις ‘παρανομίες’ της επιχείρησης. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων έχει απασχολήσει πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως είναι αδιανόητο, ειδικά τις ώρες αιχμής, να μην μπορεί ούτε ένας πεζός να περάσει από το σημείο.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης παρενέβη στη συζήτηση, τονίζοντας πως ο κ. Μιχαηλίδης δεν έδωσε ευθεία απάντηση στο ερώτημα του κ. Γκοτσίδη, ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες του, ειδάλλως, όπως είπε, είναι κοινός συκοφάντης. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως ζητά απλώς να εφαρμόζεται η νομοθεσία σε όλες τις περιπτώσεις. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε πως ο κ. Μιχαηλίδης στοχοποιεί διαρκώς μέλη της δημοτικής αρχής, σχολιάζοντας μάλιστα πολλές φορές, την προσωπική τους ζωή, ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Απαντώντας, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» τόνισε πως, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κι από την στιγμή που αναφέρεται σε θέματα προσωπικής ζωής, θα έπρεπε να είχε δείξει την ίδια ευαισθησία για όλες τις φορές, όπως είπε, που ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ έχει μιλήσει εναντίον του, χρησιμοποιώντας προσωπικά του ζητήματα.

Δημιουργία μνημείου εκτελεσθέντων της Εθνικής Αντίστασης

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία μνημείου για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού στην περιοχή μας. Η πρόταση είχε γίνει και πέρσι, ωστόσο είχε απορριφθεί. Το μνημείο θα γίνει στα παλιά νεκροταφεία και θα είναι μία πλάκα, στην οποία θα αναφέρονται τα 67 ονόματα των εκτελεσθέντων. Το κόστος θα αναλάβει η τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπάκης, οι εκτελέσεις αυτές είναι πιστοποιημένες και είναι χρέος αυτών που ζουν σήμερα να τιμήσουν τη μνήμη αυτών των ανθρώπων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του