Δήμαρχος Τσανάκαλε: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη είναι εφικτή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αντιπροσωπεία της ΓΝΩΜΗΣ που επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Τσανάκαλε κ. Ulgur Gokhan, μαζί με την εκδότρια της τοπικής εφημερίδας “Olay” Aynur Ganiler, για να του αναγγείλουν τη συνεργασία των δύο εφημερίδων. Στην προσφώνηση του Γιάννη Λασκαράκη για την ανάγκη δημιουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Τσανάκαλε- Ίμβρου- Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Τσανάκαλε απάντησε ότι είναι και δική του επιθυμία η καθιέρωση αυτής της γραμμής και ότι είναι εφικτή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τσανάκαλε, έχει λόγω επαγγέλματος, ιδιαίτερη γνώση του χώρου των θαλάσσιων μεταφορών και δεσμεύτηκε, σε συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει τον Σεπτέμβριο με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, να συζητήσουν τον συντονισμό των δράσεών τους για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.

Περίπατος στην απέραντη προκυμαία.
Περίπατος στην απέραντη προκυμαία.

Όταν μάλιστα ο Γιάννης Λασκαράκης του επισήμανε ότι η σύνδεση αυτή θα αναβιώσει την το πρώτο τμήμα της διαδρομής του Οδυσσέα, από την Τροία απ’ όπου ξεκίνησε, μέχρι την χώρα των Κικόνων, που βρίσκονταν στην περιοχή της σημερινής Αλεξανδρούπολης, ο κ. Gokhan διαβεβαίωσε ότι η γραμμή αυτή θα αποκτήσει μεγάλο τουριστικό και ιστορικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να στηριχθεί και από τα Επιμελητήρια και τους Ξενοδόχους των δύο πόλεων.

Ο Δούρειος Ίππος στο λιμάνι του Τσανάκαλε.
Ο Δούρειος Ίππος στο λιμάνι του Τσανάκαλε.

Προηγουμένως ο Γιάννης Λασκαράκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο οποίος του προσέφερε ένα αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη με τα δικά του αναμνηστικά δώρα, του Δημάρχου της Σαμοθράκης κ. Βίτσα και του Δημάρχου Σουφλίου κ. Πουλιλιού. Αναφορά έγινε και στην διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας και στα μνημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους ταξιδιώτες, όπως το τέμενος του Βαγιατζίτ στο Διδυμότειχο.

Για τη συνεργασία των δύο εφημερίδων, συμφωνήθηκε με την κυρία Aynur Ganilier η έναρξη από την προσεχή Σεπτέμβριο της κοινής έκδοσης ενός ενημερωτικού ένθετου στα Ελληνικά και στα Τούρκικα, με την ονομασία «Kalimerhaba», που θα κυκλοφορεί με το «σώμα» των δύο εφημερίδων, με κύριο στόχο την αλληλογνωριμία των πολιτών των δύο πόλεων και την προβολή των κοινών ιστορικών και γεωγραφικών τους στοιχείων.

To ένθετο θα περιλαμβάνει ειδήσεις που ενδιαφέρουν τις δύο περιοχές, συνεντεύξεις και πληροφορίες για την ζωή, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις των δύο πόλεων.
Στην αποστολή μετείχαν ο Μάνος Λασκαράκης που θα υλοποιήσει το εγχείρημα και ο Νετζίπ Αλή Ογλού που άσκησε καθήκοντα διερμηνέα.
Περισσότερες λεπτομέρειες και ρεπορτάζ από την επίσκεψη στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια) θα δημοσιεύσουμε στα φύλλα μας μετά τις διακοπές.

Στα γραφεία της Olay με την εκδότρια Αϊνούρ Γκαλινέρ . Ο Τσέ Γκεβάρα παρών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr