«Ψηφοδέλτιο νίκης» για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Τα πρώτα 32 ονόματα υποψηφίων και τους βασικούς στόχους της παράταξης παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος – Μήνυμα και πρώτοι υποψήφιοι και από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Δημήτρη Παπατολίδη

Της Κικής Ηπειρώτου

«Μας κατηγορούν ότι έχουμε ένα κλειστό ψηφοδέλτιο και ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι… Είμαστε το πιο ανοικτό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο»,  είπε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραιος, από την εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων 32 υποψηφίων που θα δώσουν μαζί του την εκλογική μάχη του ερχόμενου Μάϊου.

Έκανε μάλιστα λόγο για ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο μπορεί να φέρει τη νίκη στο συνδυασμό του, ο οποίος, όπως είπε, η μοναδική, βαθιά εξάρτηση που έχει, αφορά στην υπεράσπιση των συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας, που τόσα χρόνια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, έχοντας στην εξουσία άλλη μία δημοτική αρχή που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις μνημονιακές πολιτικές που μας έχουν επιβληθεί.

«Είμαστε ανοιχτοί σε νέους, σε συνταξιούχους, σε ανέργους, σε αγρότες, σε μικροεπαγγελματίες, με τους οποίους ενώνουμε τις δυνάμεις μας…Με εμπνευστές το λαό, είμαστε σε θέση επίθεσης για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του… Είμαστε ανεξάρτητοι από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και συμφέροντα. Δεν φοβόμαστε να πάμε ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζουν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα, είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας», ανέφερε ο κ. Δευτεραίος, κάνοντας κι ένα σχόλιο για τις μετακινήσεις και τις μετεγγραφές υποψηφίων και στελεχών από τη μία παράταξη στην άλλη, «ενώ στην ουσία όλοι συμφωνούν με τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας κι αυτές ακριβώς θα εφαρμόσουν και πάλι… Γι’ αυτό άλλωστε, έχουν παρεμφερή προγράμματα».

Κάνοντας αναφορά στα νέα φωτιστικά τύπου LED που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο τους τελευταίους μήνες, αναγνώρισε πως παρέχουν πολύ καλύτερο φωτισμό και το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ πιο αποδοτικό, σημείωσε όμως πως το δάνειο των 2 εκ ευρώ, που πήρε η δημοτική αρχή, στην πράξη το φορτώνονται οι ίδιοι οι πολίτες, για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είχε διεκδικήσει το ποσό αυτό από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, «όσο φωτεινή κι αν είναι η πόλη μας, συνεχίζει να έχει ανέργους και χαμηλά μεροκάματα».

Ασκώντας κριτική στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, σημείωσε πως έχει πρωταγωνιστήσει στην υλοποίηση όλων των μνημονιακών μέτρων, όπως είναι η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή, η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», η υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, στην οποία, όπως είπε «αποδίδει εύσημα στον κ. Λαμπάκη για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη Ρωσία».

Για το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού, υπενθύμισε πως μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία, μεταξύ άλλων πρόβλεπε και την πεζοδρόμηση της Κύπρου. Όπως σημείωσε, θέση της παράταξης είναι πρώτανα δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές, και μετά να προχωρούμε σε τέτοιες αλλαγές. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνει ο μεγάλος περιφερειακός δακτύλιος, με δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης και παράλληλη πύκνωση της αστικής συγκοινωνίας. «Η δημοτική αρχή, αντί να φέρει το αυτοκίνητο εκτός πόλης, το φέρνει μέσα στο κέντρο», σχολίασε δεικτικά.

Σκιαγραφώντας το προφίλ της «όμορφης πόλης», κατά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισήμανε πως όμορφη πόλη είναι εκείνη που τα προβλήματα των ανθρώπων της μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα, με τον Δήμο να διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, να στέκεται στο πλευρό των πολιτών που πλειστηριάζεται η κατοικία τους, να εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες, να μην δίνει 500 στρέμματα σε ολλανδική εταιρεία, για ανάπτυξη θερμοκηπίου, αλλά σε φτωχούς καλλιεργητές, προσφέροντάς τους έτσι την ευκαιρία σε ένα εισόδημα.

Κλείνοντας, σημείωσε πως το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελείται από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, κατά ένα μέρος, και κατά ένα ακόμη, σημαντικό μέρος, από άτομα που συμφωνούν σε ελάχιστα πράγματα με το ΚΚΕ, πιστεύουν όμως ακράδαντα στην ανάγκη για αγώνα και διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον Δήμο και τους κατοίκους του.

 

Παπατολίδης: «Δεν έχουν όριο στην εξαπάτηση»

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Παπατολίδης, παρουσιάζοντας και κάποιους από τους υποψήφιους συμβούλους του Έβρου.

Ο κ. Παπατολίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «δεν έχουν όρια στην εξαπάτηση… η στάση του ΚΚΕ ήταν πάντοτε ξεκάθαρη… Η Συμφωνία αυτή δεν προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή, ενώ αφήνει ανοιχτά θέματα όπως είναι η γλώσσα και η ιθαγένεια».

Για τα εύσημα που τελευταία δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα, από Μέρκελ και διάφορους άλλους ευρωπαίους και όχι μόνο, σημείωσε πως είναι κάτι ανησυχητικό για το λαό που θα πρέπει να ανασκουμπωθεί.

Για την περιοχή  μας, σχολίασε το  θέμα των αντισταθμιστικών του ΤΑΡ που ήταν «για κλάματα», όπως είπε, κάνοντας λόγο για πρωτιά της ΑΜΘ στην ενεργειακή φτώχεια και για την τελευταία θέση σε ό,τι αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της. Επισήμανε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης δημοσίων κτιρίων, σχολίασε το θέμα των διοδίων που ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάνε την κατάργησή τους, αλλά τη μετατροπή τους σε αναλογικά, κάτι που και πάλι συνιστά μεγάλο βάρος για τους πολίτες. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδίου για τον Έβρο, για το οποίο έχει ήδη η παράταξη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΖΩΗ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
 2. ΒΛΙΣΣΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
 3. ΚΑΛΟΥΤΣΑ ΠΕΡΣΙΑ ΣΥΝΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Δ.Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
 4. ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΟΥΦΛΙ
 5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
 6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
 7. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΔΙΔ/ΤΕΙΧΟ
 8. ΡΙΖΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΗ
 9. ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
 10. ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Οι πρώτοι 32 του Σ. Δευτεραίου

Aντώνογλου Χρήστος Γιατρός παθολόγος  Αλεξ/πολη
Αλεάντ   Μαμντούχ Γιατρός χειρουργός  Αλεξ/πολη
Βαρσαμάκης Χρήστος Ελεύθερος Επαγγελματίας,πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Φερών
Βαφειάδης Ηλίας Τεχνολόγος Ακτινολογίας   Αλεξ/πολη
Βλισίδου  Εύα Σύμβουλος Δημοτ. Κοινότητας,Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αλεξ/πολης
Γερμαλίδης Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος  Φέρες
Γιαννελάκης Νίκος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Δινδίνης Νίκος Εκπαιδευτικός , γραμματέας συλλ. Εκπ/κων Α/ΘΜΙΑΣ
Δραμανίδου Νίκη Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Α΄ΕΛΜΕ
Ελευθεριάδης Αλέξανδρος Ελεύθερος Επαγγελματίας  Αλεξ/πολη
Ελευθεριάδης Δημήτρης Συνταξιούχος Εφοριακός
Θεοδωράκης Δημήτρης Τεχνολόγος Ακτινολογίας
Καραμανίδου Βάσω Ιδιωτικός Υπάλληλος Ν. Χιλή
Κασάπη Έφη Τραγουδίστρια
Κοϊνάκη Βίκυ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος  του ΕΘΝΙΚΟΥ & Έφορος Αντιπτέρισης.
Κοσμίδου Ταμάρα Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Αλεξ/πολης
Κυλίμος Κυριάκος Φιλόλογος, Σχεδιαστής κόμικς  Αλεξ/πολη
Μακρυγιάννη  Λίτσα Ιδιωτικός Υπάλληλος , μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών  & ΤΕ  ΕΕΔΥΕ
Μιχαηλίδης Γιώργος Αγρότης   Αγνάντια
Μουλούδης  Πολύμερος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
Νεράντζης Νίκος Λογιστής
Παντελίδης Θόδωρος Σύμβουλος Δημοτ. Κοινότητας Φερών, Αγρότης
Πατλάκας Θόδωρος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Σερμπέζης Δημήτρης Εκπαιδευτικός, Μέλος Δ.Σ. Δασκάλων, Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ
Τεκτονίδης Γιώργος Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
Τερζίδης Αλέκος Ξενοδοχουπάλληλος Συντ/χος  Τραιανούπολη
Τρέλλη Φανή Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Τσαγιαννίδης  Ιορδάνης Τραυματιοφορέας  Αισύμη
Φωτιάδου  Βικτώρια Γιατρός ακτινολόγος
Χατζάκη Δάφνη Εκπαιδευτικός
Χατζηλιάδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός,πτυχιούχος Ευρωπαικού Πολιτισμού, Αγγλικών-Γερμανικών.
Χατζηνικολάου Δημοσθένης Συνταξιούχος ΔΥ  Μάκρη

 

1 Σχόλιο

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
  Posted 2 Φεβρουαρίου 2019 00:33 0Likes

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟΝ 1 ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ( ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΑΔΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) . ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ (ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ;;;; ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ 1/10 1/20 ΚΛΠ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ !!!! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 60 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 19-20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8-10 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 30-31 ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΣΧΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 3-4 ΑΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 19 ΜΕ 20 ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΑ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ 19-20 ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 3 ΜΕ 3,1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ !!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ !!!! ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΦΙΛΕΤΟ ΤΩΝ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΔΑ!!!! ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΥ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!!

  ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΤΕ!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο