efhmerida1

Χαιρετισμός στο «1ο Διεθνές Εργαστήριο Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού»

Αξιοποίηση νέων τουριστικών προϊόντων, καλλιέργεια μιας κουλτούρας διακρατικού τουρισμού.

Του Χρήστου Μέτιου , περιφεριάρχη ΑΜΘ

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνδιοργανώνουμε στον Έβρο μας και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το «1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» με συμμετοχή φορέων από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» καθώς και το Πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού» στο οποίο αυτή εντάσσεται, είναι μακροπρόθεσμα σχέδια με παγκόσμια απήχηση, αφού συμμετέχουν 33 και πλέον χώρες από την Άπω Ανατολή μέχρι τη Δυτική Ευρώπη.

Και τα δύο αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού και για αυτόν το λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης αυτού του βεληνεκούς στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σε μια περίοδο προκλήσεων αλλά και ευκαιριών όπως η σημερινή, κατά την οποία η Περιφέρειά μας θέτει ως βασικούς στόχους

  • τη δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας,
  • τη σύναψη τουριστικών συνεργασιών
  • και την ενίσχυση των τουριστικών της υποδομών,

η διοργάνωση του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δρόμου του Μεταξιού», μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων αυτών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσεων καθώς και η δικτύωση με τουριστικούς φορείς υψηλού επιπέδου, πιστεύουμε ότι θα ωφελήσουν σημαντικά την Περιφέρειά μας, καθώς τα ζητήματα που θα τεθούν αυτές τις δύο μέρες μας απασχολούν.

Στην Ελλάδα, έχουμε το προνόμιο να είμαστε μια από τις χώρες από τις οποίες διέρχεται «ο Δρόμος του Μεταξιού».

Φιλοδοξούμε λοιπόν, το πρώτο αυτό Εργαστήριο, να συμβάλει σημαντικά σε μια βιώσιμη, υπεύθυνη και ανταγωνιστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με την αξιοποίηση νέων τουριστικών προϊόντων και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διακρατικού τουρισμού.

Άλλωστε, η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας που είναι εύκολα προσβάσιμη από πολλές χώρες, καθώς διαθέτει δύο αεροδρόμια, δύο λιμάνια και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, είναι ιδανική για αυτό το είδος τουρισμού. Κάποιος που ακολουθεί τον Δρόμο του Μεταξιού, επισκέπτεται διάφορες χώρες. Μία από αυτές θα είναι πλέον και η χώρα μας και φυσικά η Περιφέρειά μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – με τη γεωγραφική της θέση, το φυσικό της πλούτο, τα ιστορικά και θρησκευτικά της μνημεία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την τοπική κουζίνα και την παραγωγική δυνατότητα – που διαθέτει, θα κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.

Εύχομαι, λοιπόν, το «1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», να έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα και εκφράζω την επιθυμία την πρώτη αυτή συνάντηση και γνωριμία να ακολουθήσει μια συστηματική συνεργασία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr