Φωτογραφίες της πρώην φίλης του διακινούσε ο 20χρονος από την Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευε προσωπικά της στιγμιότυπα στο διαδίκτυο. Σοκαρισμένη η 17χρονη κοπέλα

Κόλαση έκανε τη ζωή της 17χρονης πρώην φίλης του από την Αλεξανδρούπολη ένας 20χρονος, που, για να εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, άρχισε να διακινεί προκλητικές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Η ανήλικη κοπέλα, σύμφωνα με κεντρικά ΜΜΕ, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν είδε να φιγουράρουν σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσωπικά της στιγμιότυπα, τα οποία ο 20χρονος είχε στείλει τόσο στην ίδια όσο και σε άλλους γνωστούς της. Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, η κοπέλα ενημέρωσε σοκαρισμένη τη μητέρα της, η οποία πήγε αμέσως στην Αστυνομία παρακαλώντας να γίνει κάτι για να σταματήσει ο διασυρμός της κόρης της.

Την άκρη του νήματος κλήθηκαν να βρουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, που άρχισαν να αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανθρώπου ο οποίος διακινούσε τις φωτογραφίες, καθώς είχε διαπράξει το σοβαρό αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, που διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και έφτασαν στο σπίτι του. Σε ορισμένες από τις συσκευές βρέθηκαν προκλητικές και ημίγυμνες φωτογραφίες της ανήλικης, που -άγνωστο πώς- είχε στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, δύο tablets και τρία «έξυπνα» κινητά, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί αν, εκτός από τις φωτογραφίες της 17χρονης, διακινούσε κι άλλο πορνογραφικό υλικό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

K.H.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr