Τι αφήνουν πίσω τους οι ανεγκέφαλοι…

Ένα φωτορεπορτάζ σε χώρο αναψυχής στη Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης που προκαλεί οργή και θλίψη. Πως ένας όμορφος χώρος  μετατρέπεται σε απέραντο σκουπιδότοπο και μπαζότοπο.

Η Αλεξανδρούπολη, ένα από τα «καμάρια» που έχει να επιδείξει και να προβάλλει είναι η παραλιακή ακτογραμμή της, που απλώνεται από την ίδια την πόλη έως και τα όρια με το νομό Ροδόπης.

Μεσημβρία σκουπίδια

Μια τεράστια έκταση σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων που βρέχεται από πανέμορφες ακτές, οι οποίες και κατακλύζονται τη θερινή περίοδο από χιλιάδες τουρίστες από την περιοχή αλλά και από τις γειτονικές χώρες .

Στους τουριστικούς οδηγούς του Δήμου και της Περιφέρειας ξεχωρίζει ο αρχαιολογικός χώρος της Ζώνης Μεσημβρίας , με τα σημαντικά ευρήματα. Λίγα μέτρα πιο πριν, μια «κυψέλη» πρασίνου με μπαλκόνι το Θρακικό πέλαγος όμορφα διαμορφωμένη από το Δασαρχείο, υποδέχεται όλες τις εποχές του χρόνου εκδρομείς και φίλους της φύσης, σημείο ιδανικό για τους φίλους της φύσης και μια Κυριακάτικη εξόρμηση.

Μεσημβρία σκουπίδια

Για τα λέω αυτά; Οχι δεν θέλω να γραψω έναν ακόμη τουριστικό οδηγό της περιοχής. Αλλά για να καταδείξω, συνοδεία του αποκαλυπτικού φωτορεπορτάζ που συνοδεύει το κείμενο, την ανεγκεφαλιά , την αναισθησία και την ντροπιαστική αδιαφορία που διακρίνει κάποιους πολίτες. Στοιχεία που επιβαρύνουν τόσο τι φυσικό περιβάλλον, όσο και την δημόσια υγιεινή, που δείχνουν απέραντη έλλειψη σεβασμού στη φύση και τους συνανθρώπους τους.

Μεσημβρία σκουπίδια

Ετυχε να έχω προσωπική – δυσάρεστη – εμπειρία, με πολύ πρόσφατη επίσκεψή μου στον χώρο αναψυχής του Δασαρχείου στην περιοχή της Μεσημβρίας, λίγα μέτρα πριν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου . Το θέαμα που αντικρίζει κανείς. … αποκρουστικό. Λιγότερο ή περισσότερο φανερές μικρές χωματερές, χώροι εναπόθεσης μπαζών μέσα στη φύση, μια πράσινη όαση σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, κανονικός σκουπιδότοπος. Και το πιο εξοργιστικό; Σε απόσταση δύο μέτρων, 4 (τουλάχιστον) κάδοι απορριμμάτων στέκουν εκεί.  Άδειοι συνήθως, περιμένουν μάταια να εκπληρώσουν τον σκοπό της ύπαρξής τους. Ο χορός των σκουπιδιών σε απόλυτη εξέλιξη σε όλη την περιοχή.

Μεσημβρία σκουπίδια

«Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική.  Με τα λιγοστά μας μέσα και πόρους προχωρούμε σε συντηρήσεις και μετά από λίγο συναντάμε εικόνες καταστροφές. Δυστυχώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» το σχόλιο που μας έκαναν από το Δασαρχείο.

Μεσημβρία σκουπίδια

Περίλυπος αποχώρησα από την περιοχή, αφού επιχειρήσαμε να περισυλλέξουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέταμε . Δυστυχώς, η παρέα δεν είχε αρκετές σακούλες για να μαζέψει ότι μπορούσε ….

Μεσημβρία σκουπίδια

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο