Τη συν-διαχείριση του αεροδρομίου διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Το μερίδιο που του αναλογεί στη διαχείριση του αεροδρομίου «Δημόκριτος» διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία είναι γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες, τέθηκε εκ νέου υπόψιν του διοικητή της  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μας πριν από λίγες μέρες.

Για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας. Για να βρεθεί μία τέτοια φόρμουλα, προκειμένου να μπορεί ο εκάστοτε δήμος να έχει λόγο και να μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αναφορικά με το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη πρόβλεψη από τον «Καλλικράτη», ο οποίος βρίσκεται άλλωστε υπό αναθεώρηση.

Όπως μετέφερε ο δήμαρχος στον διοικητή της ΥΠΑ, εφόσον υπάρξει η νομική πρόβλεψη για τη συμμετοχή του δήμου στη διαχείριση του αεροδρομίου, θα λυθούν ουσιαστικά τα χέρια των τοπικών αρχών, καθώς θα μπορούν να απεμπλακούν από το στενό  κλοιό του κεντρικού κράτους και να προωθήσουν καλύτερα το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες και φορείς του τουρισμού και των μεταφορών.

Ο κ. Λιντζεράκος σημείωσε πως θα συζητήσει την πρόταση του δήμου με τους ανωτέρους του στο υπουργείο, αφού φαίνεται πως είναι μία προοπτική που μπορεί να ‘κουμπώσει’ με τα αναπτυξιακά σχέδια της ΥΠΑ για τα αεροδρόμια που δεν έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

Τέλος, να σημειωθεί πως για ένα άλλο σοβαρό θέμα της περιοχής, τα προβλήματα των κατοίκων της οδού Άβαντος, ο κ. Λαμπάκης δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί διεξοδικά σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με στόχο την αναζήτηση λύσεων για τα θέματα που απασχολοτους συμπολίτες μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr