Τελευταία μέρα σήμερα για τις 57 προσλήψεις στα νοσοκομεία του Έβρου

Θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες μόνο για μακροχρόνια ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.
Με ατομικές συμβάσεις, 115 θέσεις σε καθαριότητα και σίτιση στο ΠΓΝΕ – Φως στο τούνελ για τους νεφροπαθείς του Διδυμοτείχου – Προκηρύσσονται 2.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι και σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις όσων μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, ενδιαφέρονται να προσληφθούν στα νοσοκομεία της χώρας. Στον Έβρο, υπάρχουν 57 θέσεις σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως την 12η μεσημβρινή της 22/12/2016. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για το δημόσιο Τομέα της Υγείας για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης των Φορέων Υποδοχής. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Προϋπόθεση αποτελεί όσοι υποβάλουν αίτηση να είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Αναλυτικά οι προσλήψεις στον Έβρο

-2 θέσεις στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας:

1 Λογοθεραπευτής ΤΕ 1 Φυσικοθεραπευτής ΤΕ

-13 θέσεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

3 νοσηλευτές ΔΕ 3 νοσηλευτές ΤΕ 3 τραυματιοφορείς ΥΕ 1 ιατρικών εργαστηρίων ΤΕ 1 τεχνολόγος ακτινολογικού 1 διοικητικού-λογιστικού ΤΕ

1 πληροφορικής ΤΕ

-42 προσλήψεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:

1 ιατρικών εργαστηρίων ΔΕ 10 νοσηλευτές ΔΕ 10 νοσηλευτές ΤΕ 1 νοσηλευτής ΠΕ 5 μαιών ΤΕ 4 τραυματιοφορείς ΥΕ 2 τεχνολόγοι ακτινολογικού ΤΕ 1 ιατρικών εργαστηρίων ΤΕ 2 ακτινοφυσικών ΠΕ 1 φαρμακοποιός ΠΕ 1 βοηθός φαρμακείου ΔΕ 1 διοικητικός γραμματέων ΔΕ 1 διοικητικός ΤΕ 1 πληροφορικής ΤΕ 1 εργάτης γενικών καθηκόντων ΥΕ

115 θέσεις σε καθαριότητα και σίτιση στο ΠΓΝΕ

Λύονται προσεχώς οι συμβάσεις των «εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης» στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, καθώς από τις αρχές του 2017 αναμένεται να προχωρήσει η πρόσληψη εργαζομένων με ατομική σύμβαση εργασίας, διάρκειας μέχρι το τέλος του 2018.

Για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οι θέσεις που αναμένεται να προκύψουν, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα είναι περίπου 90 στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού. Είκοσι πέντε (25) υπολογίζονται οι αντίστοιχες θέσεις για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Οι εργαζόμενοι με ατομική σύμβαση εργασίας θα φορολογούνται ως μισθωτοί και θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται, όπως τέκνων, παραμεθορίου και επικινδυνότητας. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής των δύο νοσοκομείων του Έβρου, Δημήτρης Αδαμίδης, ήδη καταρτίζονται οι σχετικές οικονομοτεχνικές μελέτες.

Φως στο τούνελ για τους νεφροπαθείς του Διδυμοτείχου;

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για την Νεφρολογική Κλινική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία θα μείνει με έναν μόνο γιατρό τον επόμενο μήνα – πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Reportal.gr» η προκήρυξη για τη θέση νεφρολόγου στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου έχει γίνει και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης είναι θέμα ημερών, οπότε η Μονάδα δεν θα μείνει χωρίς γιατρό και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της «κρίσης» δηλαδή της επιλογής του καταλληλότερου υποψήφιου για τη θέση. Σημειωτέον για τη θέση έχουν υποβάλλει αίτημα πλήρωσής της δύο γιατροί.

Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο ο γιατρός που θα επιλεγεί να μην αποδεχτεί τον διορισμό του (του δίνεται αυτή η δυνατότητα από το νόμο) και το ίδιο μπορεί να κάνει και ο δεύτερος που διεκδικεί τη θέση. Αν αυτό συμβεί, η θέση δεν θα καλυφθεί και ο διαγωνισμός θα πρέπει να προκηρυχθεί, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο (αν συνυπολογίσουμε και το πόσο ‘δυσκίνητη’ είναι η ελληνική γραφειοκρατία). Σε αυτό το ενδεχόμενο η θέση του δεύτερου γιατρού που είναι απαραίτητος για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα καλυφθεί μάλλον με προσωρινές μετακινήσεις ή αποσπάσεις νεφρολόγων από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Καθησυχαστικός ο αναπλ. διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου,

Καθησυχαστικός ωστόσο εμφανίζεται ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Στέφανος Καρακόλιας, ο οποίος αποσαφηνίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο γιατρός που αποχωρεί είχε ενημερώσει εγκαίρως, από το καλοκαίρι, για την απόφασή του να παραιτηθεί προκειμένου να μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό και ως εκ τούτου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρωση της θέσης. «Ο επικουρικός γιατρός που φεύγει θα αναπληρωθεί. Ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου γιατρού, μέσα από τα συμβούλια κρίσεως όπως προβλέπεται και υπάρχουν δύο υποψήφιες».

Ο κ. Καρακόλιας μάλιστα διαβεβαιώνει πως σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στις προβλεπόμενες και δρομολογημένες διαδικασίες, θα υπάρξει κάλυψη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. «Θα μεταβαίνει στο Διδυμότειχο γιατρός από την Αλεξανδρούπολη και οι ασθενείς δεν θα ταλαιπωρηθούν. Βρίσκονται σε κυκλικό πρόγραμμα και είναι λογικό για μία τρίωρη συνεδρία να μην κάνουν μία διαδρομή 2,5 ωρών με αυτοκίνητο».

Προκηρύσσονται 2.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ

O υπουργός Υγείας κ. Ξανθός μιλώντας στοους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ελπίς έκανε γνωστό ότι με βάση του προγραμματισμό του Υπουργείου, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ η δέσμη των 2.000 προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ενώ μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη θα έχουν διοριστεί στα δημόσια νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι με 12μηνες συμβάσεις μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ στο χώρο της Υγείας.

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο