Τα προβλήματα με το νέο πάρκινγκ και την ελεύθερη πρόσβαση φέρνει στο ΔΣ η Λαϊκή Συσπείρωση

Μία σειρά από σημαντικά ζητήματα φέρνει ως αιτήματα για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Τα αιτήματα υπογράφουν ο επικεφαλής και  υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Χρήστος Βαρσαμάκης, Νίκη Δραμανίδου και Φανή Τρέλλη.

Το πρώτο αίτημα αφορά το νέο πάρκινγκ, όπου, όπως σημειώνεται, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εντόπισε ορισμένα σοβαρά προβλήματα, τα οποία εκτίθενται στη σχετική τεχνική έκθεση και στο  τοπογραφικό διάγραμμα, που  κατέθεσε μαζί με το αίτημα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται τα εξής:

“Για την μελέτη και κατασκευή του έργου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων:

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ( εθνικό κτηματολόγιο )  

Η ΜΕΛΕΤΗ (τουλάχιστον τα στοιχεία που δόθηκαν στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΗ και δεν έχουν καμιά σχέση με προδιαγραφές μελετών”

Το δεύτερο αίτημα προς συζήτηση που κατέθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, αφορά θέματα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, τόσο στις παραλίες ενόψει καλοκαιριού, όσο και στην καθημερινότητά τους σχετικά με πεζοδρόμια, τραπεζοκαθίσματα κτλ.

Αναλυτικά: “Επανερχόμαστε με το παρόν αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ στο θέμα της ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης στις παραλίες του Δήμου και της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές. Τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ ΑΕ με τη συνένοχη στάση της  Δημοτικής Αρχής χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις καλές παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και κατά την άποψή τους έρχεται η τουριστική ανάπτυξη επιτέλους !!

Πέρσι αναδείξαμε το ζήτημα της  παραλίας του ΕΓΝΑΤΊΑ που μισθώθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο και άπλωσε επιπλέον 150 ξαπλώστρες αφήνοντας στους δημότες λίγα μέτρα ελεύθερα. Η παραλία αυτή  αποτελεί για εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη χωρίς αντίτιμο αλλά με αξιοθρήνητη, επικίνδυνη και αντιτουριστική πρόσβαση. Φέτος τα έργα κάτω από Φάρο (που δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθούν) αφήνουν υπόνοιες για δυσκολία  πρόσβασης στην συγκεκριμένη παραλία με δεδομένο ότι κι εκεί ο χώρος έχει μισθωθεί.

Αλλά και πάνω στον παραλιακό δρόμο ο ΟΛΑ έχει μισθώσει σε καφετέρια χώρο που φτάνει ως το παραλιακό πάρκο, αφαιρώντας παγκάκια ή απλώνοντας τραπέζια μέσα στα παρτέρια. Με βάση στοιχεία του Κτηματολογίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας (που σας κοινοποιήσαμε εδώ και μήνες) το τμήμα από το ηρώο ως και το τέλος του τοιχίου πριν το πάρκο ΑΡΓΩ ΔΕΝ ανήκει συνολικά στον ΟΛΑ Α.Ε. Υπάρχει μάλιστα μια έκταση 3,3 στρεμμάτων που το Κτηματολόγιο την αποδίδει στο Δήμο ενώ μέσα στο ΔΣ Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας έχουν πει ότι ο ΟΛΑ έχει ιδιοκτησία ως τη μέση του παραλιακού δρόμου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί :

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου. Πως σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να υπερασπίσει το δικαίωμα των δημοτών στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ; Ακόμα και για ένα μπάνιο πρέπει να πληρώνει ο λαός ;
  • Τι πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή για την ασύδοτη κατάληψη πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κλπ.δεΕξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης στην παραλία ΕΓΝΑΤΙΑ μέσα από το χώρο της ανατολικής εισόδου του ξενοδοχείου (δίπλα από τη ράμπα και κάτω από τα δέντρα). Καθαρισμός και ευτρεπισμός του χώρου.
  • Να διευκρινίσετε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας του Φάρου ως και το τέλος του τοιχίου πριν το πάρκο και το ιδιοκτησιακό της παραλιακής οδού. Αν κάτι ανήκει στον ΟΛΑ  να το διεκδικήσει ο Δήμος αφού η δραστηριότητα «τέλη από τραπεζοκαθίσματα» δεν εμπίπτει στις λιμενικές δραστηριότητες, λειτουργεί ασύδοτα και ανταγωνιστικά προς τους επαγγελματίες και το Δήμο ο οποίος έχει στη φροντίδα του όλη την περιοχή“.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του