Σύλληψη πανεπιστημιακού γιατρού στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για φακελάκι

 Αναστάτωση και προβληματισμός στον Έβρο, μετά τη νέα σύλληψη γιατρού του ΠΓΝΑ, για χρηματισμό. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας έναν πανεπιστημιακό γιατρό, ύστερα από καταγγελία ασθενούς. Χθες ο γιατρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη γιατρού για ‘φακελάκι’ μέσα σε λίγους μήνες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Είχε προηγηθεί η καταγγελία ασθενούς για γιατρό του ΕΣΥ τον περασμένο Μάιο. Επιπρόσθετα, σάλο προκάλεσε πρόσφατα και το το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων από δυο γιατρούς σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο. Ένα ηχηρό σκάνδαλο που αποκάλυψε η διοίκηση του ΠΓΝΕ, το οποίο κόστισε στο δημόσιο περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότεροι δεν προχωρούν σε καταγγελία

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, δυστυχώς, ενώ υπάρχουν πολύ συχνά προφορικές αναφορές για χρηματισμό, η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ’ ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θα αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους.  Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Αδαμίδης, «εγγυούμαστε την ασφαλή αντιμετώπιση του ασθενούς από γιατρό ίδιας ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το αναλαμβάνει η διοίκηση, εάν για λόγους ψυχολογικούς επιλέξει να χειρουργηθεί σε άλλο νοσοκομείο τότε ο υπουργός αναλαμβάνει να τον παραπέμψει κατά προτεραιότητα σ’ ένα άλλο νοσοκομείο της χώρας και να χειρουργηθεί εκεί ασφαλώς».

Τέλος ο διοικητής του ΠΓΝΕ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο». Διαβεβαιώνει δε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι θωρακισμένος αυτός ο οποίος κάνει την καταγγελία», συγχαίρει «αυτούς που βρήκαν το θάρρος και την έκαναν γιατί έτσι μόνο θα σπάσει το απόστημα και θα το καθαρίσουμε». Τέλος, διαμηνύει πως «το υπουργείο και η διοίκηση θα φανούν αμείλικτοι σε τέτοια περιστατικά – όποιος έχασε τον ύπνο του δικαίως τον έχασε».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΓΝΑ

Πανεπιστημιακός ιατρός του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη εχθές το βράδυ από προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επ΄ αυτοφώρω για χρηματισμό (φακελάκι). Ο συλληφθής κρατήθηκε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

Το πρόβλημα υγείας του ασθενούς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας. Οι ασθενείς που πέφτουν θύματα εκβιασμού για να δώσουν χρηματική αμοιβή σε προσωπικό του νοσοκομείου δεν πρέπει να διστάζουν να κάνουν ενυπόγραφες καταγγελίες στην αστυνομία. Η διοίκηση του ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ εγγυάται την έγκαιρη πλήρη και ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αυτό θα αντιμετωπιστεί σε άλλο νοσοκομείο του ΕΣΥ με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας.    Θα ακολουθηθεί προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του