efhmerida1

Σχέδιο για πλήρη αποκατάσταση του κεντρικού δικτύου από Κήπο έως Παχιά Άμμο

Ειδικό κλιμάκιο επτά μηχανημάτων της Εγνατίας Οδού επισήμανε τις αδυναμίες του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης και πρότειναν λύσεις. Ήδη ο Δήμος σχεδιάζει την πλήρη αποκατάσταση του κεντρικού δικτύου από Κήπο έως Παχιά Άμμο. Η μελέτη θα ανατεθεί στην Εγνατία Α.Ε. Για την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση τα συνεργεία της περιφέρειας από σήμερα θα ενισχυθούν και θα αναλάβουν όσα απαιτούνται.

Στη γέφυρα Απατσανάδες έγινε επιχωμάτωση στο ρήγμα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία του. Κατασκευάζεται προσωρινή διάβαση η οποία θα χρησιμοποιείται μέχρι την κατασκευή της γέφυρας.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Η καταστροφή του αγροτικού δικτύου είναι ολοσχερής. Από την πρώτη στιγμή έχουμε ζητήσει βοήθειες σε μηχανήματα και χειριστές για να δουλεύουν παράλληλα σ όλες τις περιοχές. Γίνονται συνεχής προσπάθειες τόσο σε μηχανήματα όσο και σε χειριστές και όταν εξασφαλιστούν θα γίνουν αποκαταστάσεις σε όλες τις περιοχές.

ΔΙΑΒΡΩΣΗ
ΚΑΤΟΛΥΣΘΗΣΕΙΣ
Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει απευθυνθεί στις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΑΜΘ και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να σταλούν ειδικά κλιμάκια να εκτιμήσουν την κατάσταση και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται γεωλόγοι και γεωτεχνικοί για να κάνουν αυτοψίες που έχει διαμορφωθεί από την θεομηνία.

Ανακοίνωση για την ύδρευση

Ο Δήμος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες για τη τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα δίκτυα ύδρευσης:

· ΑΛΩΝΙΑ 
Τα δίκτυα τροφοδοσίας της δεξαμενής από τις πηγές Ασκάμνες, Άη-Γιώργη και Σωτήρος έχουν ολοσχερώς καταστραφεί. Συγχρόνως, οι καταστροφές που έχουν επέλθει στις περιοχές αυτές καθιστούν την πρόσβαση με οχήματα αδύνατη. Η γεώτρηση της Σκλαβούνας έχει υποστεί ολική βλάβη και επιπλέον η λάσπη εμποδίζει την προσέγγιση με μηχανήματα αποκατάστασης. Παρ’ όλα αυτά έχει καταφθάσει το ειδικό συνεργείο και εργάζεται για την αποκατάσταση.
Επίσης, ανατέθηκε σε τεχνική εταιρία από την Κομοτηνή η επισκευή του δικτύου Σωτήρος – Άη-Γιώργη και ήδη η εργολαβία ετοιμάζεται να εγκατασταθεί. Εχθές αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην δεξαμενή υδροδότησης των Αλωνίων που βρίσκεται στη θέση Κουφόπετρο. Έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά στον οικισμό, για τους κατοίκους. Βυτιοφόρο του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σαμοθράκης θα τροφοδοτεί καθημερινά τους κατοίκους των Αλωνίων με νερό για οικιακή χρήση. Θα βρίσκεται καθημερινά, 9πμ – 11πμ, μπροστά στην εκκλησία και 11πμ – 1μμ, στο κέντρο του οικισμού.

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 
Έχει καταστραφεί το δίκτυο τροφοδοσίας της ύδρευσης του Ξηροποτάμου. Δεν υπάρχει πρόσβαση στην υδρομάστευση της τοποθεσίας Μάνταλ Παναγιά. Περιμένουμε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση.
Στο καφενείο του οικισμού έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.

· ΜΑΚΡΥΛΙΕΣ 
Υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην υδρομάστευση, η όποια έχει υποστεί μεγάλη βλάβη. Αύριο το συνεργείο αποκατάστασης, θα επιχειρεί στις Μακρυλιές ένα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Στο τυροκομείο του Παπανικολάου έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.

· ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ 
Η βοηθητική γεώτρηση του οικισμού έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ένα μέρος του οικισμού. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα αποκατασταθεί άμεσα.
Δυστυχώς η ζημίες που έχει υποστεί το νησί είναι τεράστιες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιτείνουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μαζί με την Πυροσβεστική και τον Στρατό να ανταπεξέλθουμε στις παρούσες αντίξοες συνθήκες. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για κάθε νεότερο από το site του Δήμου Σαμοθράκης.

Καταγραφή των ζημιών από υπηρεσίες

Για την αντιμετώπιση των πληγέντων από την θεομηνία της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Σαμοθράκη, εργάζονται οι παρακάτω υπηρεσίες για την καταγραφή τους.

Συγκεκριμένα:
Για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια επιτροπή της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδος έχει καταγράψει το σύνολο των ζημιών.

Για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, αναφορικά με την οικοσκευή, επιτροπή του Δήμου Σαμοθράκης αποτελούμενη από δύο συνεργεία με επικεφαλής τις Κοινωνικούς Λειτουργούς κα. Π.Βαβάλου και Μ.Βάβουρα καταγράφει τις ζημιές από τις 29/9 και συνεχίζει για όσο χρειαστεί.

Για την καταγραφή των ζημιών σε εξοπλισμό των καταστημάτων, επιτροπή της Περιφέρειας αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 30/9 και να ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών για όσο χρειαστεί.

Για την καταγραφή των ζημιών σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, επιτροπή του ΕΛΓΑ καταγράφει της ζημιές, ενώ οι δηλώσεις γίνονται από τον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ του Δήμου στο Γραφείο της Ένωσης Συνεταιρισμών τηλ 2551042196. Όσοι έχουν κάνει δήλωση για απώλεια ελαιοπαραγωγής από ανεμοθύελλα και χαλάζι πριν ένα μήνα θα ισχύσει η δήλωση και για αυτή την καταστροφή.

Σύσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Σαμοθράκη επισκέφθηκαν πριν από λίγα 24ωρα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας είχαν σύσκεψη με τον δήμαρχο κ. Βίτσας, στελέχη του δήμου, εκπροσώπους του Στρατού, της Πυροσβεστικής, υπηρεσιών και επαγγελματιών του νησιού. «Βάζουμε προτεραιότητες, δρομολογούμε και σχεδιάζουμε για να λυθούν χρόνια προβλήματα και παθογένειες. Σχεδιάζουμε και εργαζόμαστε απο κοινού για την επομένη μέρα» σχολιάζει η κας Νατάσα Γκαρά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr