room-to-grow-bnner

«Συνεχίζουμε δυνατά για το αύριο των παιδιών μας»

Συνέντευξη με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αλεξανδρούπολης στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πόλη&Πολίτες» Κυριακή Λεγγέτση – Παπαναστασίου

Της Κικής Ηπειρώτου

«Η σωστή παιδεία είναι  ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας για να αλλάξει ο κόσμος» λέει σήμερα στη «ΓΝΩΜΗ» η Κυριακή Λεγγέτση – Παπαναστασίου, έμπειρη εκπαιδευτικός και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πόλη&Πολίτες», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Η κυρία Λεγγέτση, με σημαντική πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και ως εκλεγμένη  πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου, εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές, συμπορευόμενη με τον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Βαγγέλη Λαμπάκη. Αναφέρεται ακόμη στις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ώστε να αναπτυχθεί σε όλα τα πεδία, στο πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική αρχή και σε όσα μπορεί ακόμη να κάνει, προκειμένου να στηρίξει τη γυναίκα μητέρα και εργαζόμενη, αλλά και να βελτιώσει τη ζωή των δημοτών γενικότερα.

 

-Κυρία Λεγγέτση, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια σε αυτές τις δημοτικές εκλογές; Και γιατί με την παράταξη Λαμπάκη;

Διάθεση  και όρεξη για δραστηριότητα υπήρχε πάντα, αυτή τη χρονική περίοδο, όμως, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Παραμένω ενεργό μέλος του Σωματείου Αν .Μακεδονίας-Θράκης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, εδώ και χρόνια, και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών παιδικών σταθμών. Συμμετέχω ως εκλεγμένη  πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου από τον Δεκέμβριο του 2017, όπου η επαφή μου με τους συλλόγους που ανήκουν στο τμήμα αυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ήταν η αφορμή να ασχοληθώ πιο ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου.

Επέλεξα τον κ. Λαμπάκη, γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας τον πρωτοπόρο σε έργα και προγράμματα ενέργειας, αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το μεγάλο κοινωνικό έργο του, με οδηγό του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και την επένδυση στον τόπο του.

Ο δήμαρχος διακρίνεται για την εντιμότητα, εργάζεται σκληρά, έχει όραμα και διάθεση να προσφέρει συνεχώς στους δημότες. Έχει γνώση και άποψη, την οποία υπερασπίζεται προς κάθε κατεύθυνση, αποτελεσματικά, και πλαισιώνεται από μία ομάδα ανθρώπων που επίσης εργάζονται σκληρά με κατάρτιση και γνώση. Έτσι, αν οι συμπολίτες μας με τιμήσουν με την ψήφο τους, την οποία και διεκδικώ, ώστε να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, στις 27 Μαΐου θα μπορώ να συνεργαστώ και να δουλέψω με ζήλο για το καλό του δήμου μας!!!

– Πώς μπορεί μία δημοτική αρχή και μία δημοτική σύμβουλος, εν προκειμένω, να δώσει λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τη μητέρα, την εργαζόμενη, την επαγγελματία ή την άνεργη, τη γυναίκα που ζει σήμερα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης;

Η γυναίκα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα από την ύπαρξη τόσων ρόλων στην ζωή της, με αποτέλεσμα, μόνο η ίδια να γνωρίζει την δυσκολία ανταπόκρισης σε όλους αυτούς τους ρόλους. Σαν γυναίκα λοιπόν και εγώ, που καθημερινά αντιμετωπίζει δυσκολίες, προσπαθώ να ανταποκρίνομαι και να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία και στις ανάγκες των παιδιών μου. Γνωρίζοντας λοιπόν τις ανάγκες των γυναικών, σκοπός μου είναι να προτείνω και να διεκδικήσω λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. Είναι, πλέον, επιτακτική η ανάγκη της κοινωνίας για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

-Πιστεύετε ότι μία καλή δημοτική αρχή αρκεί για να αλλάξει και να βελτιώσει την ζωή των δημοτών;

Είναι σημαντικό να υπάρχει μία δημοτική αρχή που θα δημιουργεί ευκαιρίες ευημερίας για τους πολίτες της και θα τους παρέχει την δυνατότητα μιας καλής ζωής, όμως πιστεύω ότι και οι πολίτες έχουν μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό, τηρώντας τους κανόνες και παίρνοντας αποφάσεις με υπευθυνότητα, με σωστή κρίση και με συνείδηση. Είναι θέμα παιδείας. Όλα αυτά όμως ξεκινούν από την νηπιακή ηλικία και τα βιώματα που δίνουμε οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς στα παιδιά μας, μαθαίνοντας τα να είναι υπεύθυνα, να έχουν κρίση, να ενδιαφέρονται για τον τόπο και τον συνάνθρωπο τους, να νοιάζονται για το περιβάλλον  και να έχουν μια συμπεριφορά που δεν θα προσβάλει ούτε τα ίδια, αλλά ούτε και τους άλλους! Ως εκπαιδευτικός, που ασχολούμαι με την  εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, θεωρώ ότι η σωστή παιδεία είναι ότι πιο σημαντικό  μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας για να αλλάξει ο κόσμος!!!

-Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Αλεξανδρούπολης;

Ο δήμος έχει κάνει προσπάθειες προς πολλές κατευθύνσεις .Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο αθλητικός τουρισμός στην πόλη μας, διεκδικώντας διοργανώσεις παγκόσμιου, ευρωπαϊκού, βαλκανικού, διεθνούς και πανελλαδικού επιπέδου, χάρη στις πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις και στις προσπάθειες των αρμόδιων ανθρώπων του δήμου. Η ανακατασκευή των αρχαίων λουτήρων της Τραϊανούπολης και η κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον ιαματικό τουρισμό. Σημαντικό ρόλο επίσης μπορεί να παίξει η προώθηση των τοπικών προϊόντων. Όλοι γνωρίζουμε τις διακρίσεις που έχει κερδίσει το λάδι της Μάκρης. Υπάρχουν ακόμη πολλές επιχειρήσεις με τοπικά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας, που τα προωθούν ή θέλουν να τα προωθήσουν, έτσι θα μπορούσε πιθανών να υπάρξει συνεργασία με τον δήμο.  Επίσης, έχουμε θρησκευτικά σημαντικά μνημεία που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες που ενδιαφέρονται για αυτό το είδος τουρισμού. Το Δέλτα του Έβρου, το Δάσος της Δαδιάς και απολιθωμένο δάσος της  Λευκίμης, είναι από τα πιο σημαντικά σημεία προσέλκυσης τουρισμού στον τόπο μας. Όμως, θα πρέπει και η περιφέρεια να ενεργοποιηθεί και να συνεργαστεί, ώστε να αναδειχθούν σε τουριστικούς προορισμούς και να προσελκύσουν κόσμο.  Τέλος, ο Ο.Λ.Α επίσης πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο, ώστε να έρχονται κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας, είτε διερχόμενα, είτε να δένουν εδώ.

-Ποια είναι η άποψή σας για τα έργα πεζοδρομήσεων στο κέντρο και την προσπάθεια  απομάκρυνσης του αυτοκινήτου από το κέντρο;

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη με πολλές δυνατότητες. Η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο και η πεζοδρόμηση μόνο θετική θεωρώ ότι είναι για τα καταστήματα, τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Τα καταστήματα θα αναδειχθούν και ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει τις ομορφιές και  τις υπηρεσίες που προσφέρονται, περπατώντας σε όμορφους πεζόδρομους, όπως αρμόζει σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

-Τι ακούτε από τους πολίτες για τη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη;

Αυτά που ακούω αφορούν δύο κυρίως πράγματα. Το συντριπτικό μέρος αναφέρεται στο πολύ σημαντικό έργο αυτής της δημοτικής αρχής. Ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι ο δήμαρχος που έχει αναπτύξει τον δήμο Αλεξανδρούπολης όσο κανένας άλλος δήμαρχος. Έχει υλοποιήσει τεράστια έργα σε ενέργεια, σε αθλητισμό, σε υποδομές, σε πολιτισμό, κάνοντας ταυτόχρονα κοινωνική πολιτική, εργαζόμενος σκληρά, έντιμα και αποτελεσματικά, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον αναίτιο πόλεμο που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται. Ένα μικρό μέρος ανθρώπων αναφέρεται στον χαρακτήρα του. Προσωπικά, έχω γνωρίσει έναν ειλικρινή άνθρωπο, με χιούμορ, που ακούει τους συνανθρώπους του, το γραφείο είναι ανοικτό σε κάθε δημότη κι εκείνος διαθέσιμος να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Θαυμάζω τις γνώσεις που έχει για όλα τα θέματα που αφορούν τον δήμο και τις υπερασπίζεται με ζήλο και σθένος, ενοχλώντας πιθανότατα κάποιους… Πιστεύω ότι τα χαρακτηριστικά που έχει ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης είναι αυτά που χρειάζεται να έχει ο κάθε δήμαρχος, ώστε οι δημότες να νιώθουν ασφαλείς!!

-Πώς θα θέλατε να δείτε την Αλεξανδρούπολη σε 10 χρόνια από σήμερα;

Θέλω αυτή η πόλη να είναι η πιο αναπτυγμένη πόλη της Ελλάδας, με θέσεις εργασίας για τους νέους, μία πόλη με τουρισμό κάθε είδους, με ασφαλείς παιδικές χαρές και χώρους άθλησης για όλους, μία πόλη, όπου οι δημότες θα χαίρονται τις ομορφιές της, χωρίς ίχνος μόλυνσης, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν εδώ!!!  ¨ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ¨ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο