room-to-grow-bnner

«Στόχος μας η δημιουργία μίας Διεθνούς Αθλητικής Ταυτότητας για το Δήμο μας»  

Συνέντευξη με την Ασλανίδου Χαρά (Ζαχαρούλα), υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την παράταξη «Δήμος για όλους, πρώτα εσύ!», με υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τον Γιάννη Ζαμπούκη

Της Κικής Ηπειρώτου

Η Ασλανίδου Χαρά (Ζαχαρούλα), μητέρα αθλητριών, κάνει έναν άλλου τύπου πρωταθλητισμό, με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες, που καλούνται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου, για να διεκπεραιώσουν όλες τους τις υποχρεώσεις και να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες, αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές της και σε ένα άλλο «γήπεδο», αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης και να συνταχθεί με την προσπάθεια του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Σήμερα, μας συστήνεται και μας μιλά για την απόφασή της αυτή, για το πώς οραματίζεται ένα σύγχρονο Δήμο, που θα δίνει βαρύτητα στον πολίτη, τις ανησυχίες, τα προβλήματα, τις προτάσεις και τις ιδέες του. Φυσικά, στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Χαράς Ασλανίδου και του συνδυασμού «Δήμος για όλους, Πρώτα Εσύ», μέσα από το ολοκληρωμένο του πρόγραμμα, είναι τα θέματα του αθλητισμού, όπου θα πρέπει να αναπτυχθεί μία Διεθνής Αθλητική Ταυτότητα για το Δήμο μας με ηγέτη, τους ίδιους τους αθλητές μας, όπως αναφέρει.

 

Πώς πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές και γιατί, μεταξύ των άλλων προτάσεων που ξέρω πως είχατε, δεχθήκατε αυτήν του Γιάννη Ζαμπούκη;

Η απόφαση του να ασχοληθώ με τα κοινά γεννήθηκε πριν 2 χρόνια και ωρίμασε το περασμένο Σεπτέμβριο. Είχα τη τιμή να προσκληθώ από δύο υποψηφίους Δημάρχους όπως και από τον κ. Ζαμπούκη γιατί θεώρησαν ότι οι γνώσεις και η ενέργειά μου είναι κύριο πλεονέκτημα ενός υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου.

Αποφάσισα να πορευτώ μαζί με τον κ. Ζαμπούκη διότι ο τρόπος που προσεγγίζει ζητήματα, αφουγκράζεται τα προβλήματα και αποφασίζει, είναι μοναδικά μεθοδικός και δομημένος. Το σχέδιό του για το Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι ταυτισμένο με όσα συζητάμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν ως Δημότες μεταξύ μας.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία μου ανέπτυξε λύσεις και προϊόντα για περισσότερους από 500 πελάτες, σε 14 χώρες και 3 ηπείρους. Γνωρίζω το ποιος είναι ικανός να ηγηθεί και δεν πράττει με αυτοσκοπό. Ο κ. Ζαμπούκης μπορεί να ηγηθεί, μπορεί να εμπνεύσει ομάδες να παράγουν έργο και το κυριότερο, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο ιδανικότερος μελλοντικός Δήμαρχος.

Πλέον, είμαι διπλά χαρούμενη γιατί γνωρίζω νέους ανθρώπους, στελέχη της παράταξης, και ανήκω σε ένα σύνολο που με τροφοδοτεί για περισσότερα.

 

Πώς μπορεί μία σύγχρονη πόλη, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, να γίνει πιο φιλική, με περισσότερες ευκαιρίες και διευκολύνσεις για μία νέα μητέρα και εργαζόμενη;

Για να κάνεις μία σύγχρονη πόλη καλύτερη πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των πολιτών και να υπάρχουν ικανά στελέχη να δώσουν άμεσες και ολοκληρωμένες λύσεις. Πρώτο βήμα λοιπόν ο επικοδομητικός διάλογος μεταξύ του πολίτη και των σχετικών φορέων. Πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στον πολίτη να ακουστεί και να δημιουργήσουμε δομές, οι οποίες βοηθάνε στην επίλυση των προβλημάτων του. Δεύτερο βήμα είναι η ανάλυση και απόδοση προτεραιοτήτων με σαφές πλάνο και σωστή οργάνωση. Για την επίλυση των προβλημάτων του ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει το πώς και πότε.

Μόνο με έναν φιλικό Δήμο, που ακούει τα προβλήματά μας, θα μπορέσει ο πολίτης  να έχει πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

 

Ασχολείστε πολύ με θέματα αθλητισμού. Τι ελλείψεις παρατηρείτε στο Δήμο μας και τι προτείνει ο συνδυασμός σας για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, αλλά και για τη δημιουργία νέων προοπτικών στον τομέα αυτό;

Ασχολούμαι με θέματα αθλητισμού διότι βιώνω τον αθλητισμό ως μητέρα αθλητριών, εκ των οποίων, η μία Πρωταθλήτρια, με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βιώνω ως μητέρα τα πολλαπλά προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα τυχόν οικονομικά αδιέξοδα των γονέων και δυστυχώς, την αδυναμία ανάδειξης πρωταθλητών. Σίγουρα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις.

Το «ακατέργαστο διαμάντι» που ονομάζεται Αθλητισμός δεν έχει αξιοποιηθεί, ώστε να προσφέρει έστω και τα ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη προς τα Αθλητικά Σωματεία και τους Δημότες. Με σωστή οργάνωση και στοχευμένες δράσεις, το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ας αφήσουμε τη συντήρηση και ας αρχίσουμε την ανάπτυξη. Ας αναπτύξουμε επιτέλους μία Διεθνή Αθλητική Ταυτότητα για το Δήμο μας με ηγέτη, τους ίδιους τους αθλητές μας.

Ο Δήμος μπορεί να γίνει καλύτερος, ακριβώς όπως και ένας αθλητής. Αρχίζει σιγά και ανεβάζει ταχύτητα. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος είναι στάσιμος. Στο πρόγραμμά μας έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία σταδιακά θα αποφέρει και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου “Sports City Brand” βασισμένο σε πραγματικές υλοποιήσιμες ιδέες. Δε δύναται, σε μία τόσο ποικιλόμορφη περιοχή να μην διοργανώνονται μοναδικές αθλητικές δράσεις. Θέλει τρόπο και κόπο. Έχουμε τον τρόπο και είμαστε αποφασισμένοι να κοπιάσουμε.

Με την επιτυχία του αθλητή, επιβραβεύεται και η επιτυχία του Δήμου!

 

Τι σας λένε οι πολίτες που συναντάτε καθημερινά, ποιες είναι οι ανησυχίες, τα προβλήματα και τα αιτήματά τους;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συντοπίτες μου, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Πρόβλημα με το parking στο κέντρο της πόλης μας, με το κυκλοφοριακό, με τις τουριστικές υποδομές, με τις αναιμικές εκδηλώσεις και εσφαλμένες αποφάσεις και τέλος, την πλήρη έλλειψη ψηφιακών υποδομών για μία μοντέρνα πόλη.

Αλλά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που μου αναφέρουν, είναι η αδράνεια του Δήμου όλα τα τελευταία χρόνια. Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω ότι είναι σύμπτωση που όλα τα έργα και οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν 2 μήνες πριν τις εκλογές. Είναι φοβερή σύμπτωση που για τα τόσα έργα όλες οι διαδικασίες του Δήμου διακπεραιώθηκαν την ίδια περίοδο…

Αδράνεια λοιπόν, και ανικανότητα λήψης αποφάσεων, βάσει προτεραιοτήτων. Αυτά είναι τα κυριότερα παράπονα.

 

Αλεξανδρούπολη, σωτήριο έτος 2023. Πώς τη φαντάζεστε;

Την φαντάζομαι όπως της αξίζει! Να γίνει η πόλη μας πρότυπο για τους άλλους Δήμους, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!

Η στρατηγική θέση του Δήμου Αλεξανδρούπολης εγγυάται πολλαπλούς διαδρόμους εισροής χρημάτων:

  • Να αναπτύξουμε ένα τόσο δυνατό και μοναδικό «Sports Brand name» που όλοι να συζητάνε για εμάς και να μας θεωρούν υπόδειγμα και παράδειγμα!
  • Να δημιουργήσουμε τα απαραίτητα θεμέλια για εμπορική ανάπτυξη στο τριεθνές αυτό σημείο
  • Να έχουμε μία εγγυημένη εισροή τουριστών από περισσότερες χώρες
  • Να έχουμε ήδη ολοκληρώσει το 1ο στάδιο ενός ψηφιακού masterplan

Και όλα τα παραπάνω με ευγένεια, διαύγεια και διάλογο.

 Για ποιο λόγο να επιλέξει κανείς τον συνδυασμό «Δήμος για όλους / Πρώτα εσύ»; Μπορεί να διοικήσει το Δήμο μία παράταξη που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες;

Διότι «Σχεδιάζουμε με Επίκεντρο τον άνθρωπο» ως συλλογικό όργανο και όχι ατομικό. Στην παράταξή μας δε θα ακούσετε το πλέον συνηθισμένο «ΕΓΩ» αλλά το «ΕΣΥ». Ο πρωταγωνιστής στη παράταξή μας είσαι ΕΣΥ!

Ο νέος, ο ιδιαίτερος, ο επίμονος και ο συναινετικός. Όποιος και αν είσαι είναι η μέγιστη προτεραιότητά μας να σε ακούσουμε. Αυτό πρεσβεύουμε και πράττουμε εδώ και μήνες, εκ του οποίου το άριστο αμάλγαμα είναι τα προγράμματά μας. Με σχέδιο και χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις.

Διότι για τη παράταξή μας πρωταγωνιστής είσαι ΕΣΥ! Υπερασπίζουμε την συλλογικότητα, τη διαφορετικότητα, τη σύνθεση των απόψεων, τη συμμετοχή, την ατοµική προσφορά και ευθύνη, και τη μέγιστη δυνατή προσφορά των δημοτών που θα συνδιαμορφώνουν το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

Έχουμε συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σοφία των γηραιότερων με την ενέργεια των νεότερων.

Και όλα τα προγραφόμενα δορυφόροι στο κεντρικό μας μήνυμα:

Στον Δήμο για Όλους κυρίαρχος είσαι Πρώτα Εσύ.

 

Στον Αθλητισμό δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που μας αξίζει. Ο Αθλητισμός δεν είναι απλά μία λέξη, έχει περιεχόμενο, ουσία και δυναμισμό! Με άλλα λόγια είναι όλη μας η ζωή. Αυτό λοιπόν ΕΓΩ θέλω να υπηρετήσω, προσφέροντας μία καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας, για όλους τους πολίτες.

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1979 και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι παντρεμένη με τον Λουκά Μπαφατάκη και ευτυχής μητέρα δύο κοριτσιών, της Ελένης και της Αντιγόνης. Φοίτησα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πήρα το πτυχίο μου στην ειδικότητα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Το 2009 ιδρύσαμε την εταιρία «Exploria O.E.», με έδρα την Αλεξανδρούπολη, την οποία διατηρούμε έως και σήμερα. Η εταιρία μας έχει αναπτύξει καινοτόμα σχέδια, προϊόντα και ηλεκτρονικά συστήματα για 13 χώρες σε 4 ηπείρους.

Το 2016 άρχισα να υποστηρίζω ενεργά τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (ΟΕΓΑ), με τον σύζυγο μου στη θέση του Προέδρου του Ομίλου.

Σχέδιο μου ο στρατηγικός εκσυγχρονισμός του αθλητικού τομέα μέσω αναβαθμισμένων αθλητικών υποδομών, καινοτόμων συστημάτων και απλοποίησης διαδικασιών.

Ασλανίδου Χαρά (Ζαχαρούλα)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Δήμος Για όλους, Πρώτα ΕΣΥ

Γιάννης Ζαμπούκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο