Στο Φυλακτό γεννήθηκε το ‘αδερφάκι’ του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού

Το επόμενο βήμα στην πολυετή προσπάθεια διάσωσης της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου κάνει το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού του Γιώργου Τσιακίρη, με τη λειτουργία του Κέντρου Οικοτεχνίας Χειροτεχνίας, το οποίο θα λειτουργεί στο Φυλακτό, υπό την διεύθυνση του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού.

Στόχος και σκοπός του Κέντρου, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 9/9, είναι να διασώσει την παραδοσιακή υφαντική τέχνη του Έβρου δημιουργώντας τμήματα εκμάθησης της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης.

‘Αναζητώντας συνεργασίες στα πλαίσια της διάσωσης της υφαντικής όραμα μας να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σε συνεργασία ένα πανελλήνιο δίκτυο υφαντικής τέχνης έτσι ώστε να καταγραφούν οι τεχνικές και τα μοτίβα της ελληνικής υφαντικής τέχνης.
Θα θέλαμε την συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής του Έβρου έτσι ώστε να καταγράψουμε και να διασώσουμε την μοναδική κληρονομιά των προγόνων μας και να την αναδείξουμε στην νέα εποχή.
Μοναδικές παραδοσιακές τεχνικές στην υφαντική την βαφική και την τυποβαφική που εφαρμόστηκαν στην περιοχή προσδοκούμε να ξαναζωντανέψουν και μέσα από αυτές νέοι άνθρωποι να βρούνε επαγγελματικές διεξόδους!!!’ αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Τσιακίρης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του