Στα χέρια της αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

113 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε χωράφι της Αλεξανδρούπολης. Συνελήφθη ο ‘εγκέφαλος’ και μια 34χρονη συνεργός. Η ποσότητα ναρκωτικών έφτασε από την Αλβανία στην Ελλάδα με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία.

Ποσότητα-μαμούθ ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 113 κιλών, έκρυβαν ένας 59χρονος και μία 34χρονη σε αγροτική έκταση της Αλεξανδρούπολης. Η αστυνομία κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή και εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, προχωρώντας στη σύλληψη των δραστών.

Η οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν 59χρονο ημεδαπό και μία 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρωσίας, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα, με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή τους.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν αποκρύψει σε αγροτική έκταση, ιδιοκτησίας του 59χρονου, 99 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 113 κιλών. Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 59χρονος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών την εισήγαγαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και την απέκρυψαν στην συγκεκριμένη περιοχή, με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία.

Κατασχέθηκαν 113 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 αυτοκίνητο και 4 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο