Σημαντική διάκριση για γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τους επιστήμονες του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι διαπρέπουν και στον τομέα της έρευνας.

Αυτή τη φορά, ομάδα γιατρών της ορθοπεδικής κλινικής του ΕΣΥ απέσπασε σημαντική διάκριση για εργασία που εκπόνησε στα πλαίσια του 36ου πανελλήνιου συνεδρίου της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε τέλη Απριλίου στην Καβάλα.

Στο συνέδριο παρέστησαν περίπου 400 επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ορθοπεδικές κλινικές της Μακεδονίας και Θράκης είχαν ιδιαίτερο βήμα στις παρουσιάσεις εργασιών, για σημαντικά θέματα της ορθοπεδικής επιστήμης. Συνολικά παρουσιάστηκαν 80 εργασίες. Οι γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκαν για την εργασία τους με θέμα την ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Οι γιατροί που βραβεύτηκαν από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι οι: Π. Τουζόπουλος, Ν. Παπαντωνίου, Ν. Μυλωνάς, Σ. Ιορδανίδης, Χ. Μπογιατζής, Α. Χατζηγιαννάκης.

Σημειώνεται πως το  βραβείο ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο χειρουργό Ευστάθιο Τσιρλιάγκο, από την Κομοτηνή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου 2 χρόνια, σε ηλικία 67 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία επιστημονική πορεία και μία τεράστια παρακαταθήκη.

Ποιος ήταν ο Ευστάθιος Τσιρλιάγκος

Ο δρ. Τσιρλιάγκος ήταν χειρούργος ατυχημάτων, ειδικός τραυματιολόγος. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1948 όπου τελείωσε το Λύκειο. Υιός του Παθολόγου Ιατρού Αθανασίου Τσιρλιάγκου. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1972. Υπηρέτησε ως Ανθυπίατρος τη Στρατιωτική του θητεία. Από το 1975 μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική Johanniter-Krankenhaus Rheinhausen, Duisburg (Γερμανία) από όπου πήρε και τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmannsheil GE- Bochum (Γερμανία) για 4 επιπλέον χρόνια και έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Ατυχημάτων το 1982. Ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Αποκατάσταση Σύνθετων Καταγμάτων Πυέλου (Λεκάνης) ενώ παράλληλα το 1982 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Τραυματιολογία στο Πανεπιστήμιο του Bochum (ειδικό θέμα: κακώσεις-κατάγματα κνήμης). Διετέλεσε επιμελητής στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmansheil GE-Bochum (Γερμανία) μέχρι το 1984. Συνολική νοσοκομειακή εκπαίδευση 10,5 χρόνια (1,5 χρόνο στην Ελλάδα και 9 χρόνια στη Γερμανία).

Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε διατηρούσε ιατρείο (Ανδριανουπόλεως & Παπακυρίτση 8, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη), επιπλέον χειρουργούσε στην Κλινική Άγιος Λουκάς, Θεσσαλονίκης ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 1981 ήταν μέλος της Γερμανικής Επιστημονικής Εταιρίας Χειρουργών Ατυχημάτων. Ήταν επίσημος εκτιμητής Αναπηριών Εργατικών και τροχαίων ατυχημάτων για τους Γερμανικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα γερμανικά δικαστήρια. Τέλος, από το 1991 ήταν τακτικός καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ με αντικείμενο τη χειρουργική-τραυματιολογία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο