Σε έως και 30 προσλήψεις προχωρά η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS

Στόχος η αύξηση της παραγωγής με μία επιπλέον βάρδια στο οργανόγραμμα του εργοστασίου, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά το 2016.

Στην πρόσληψη 20 με 30 ατόμων θα προχωρήσει ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 η Βιομηχανία Ξϋλου AKRITAS, για τις ανάγκες της στο εργοστάσιο του Τυχερού. Στόχος, η αύξηση της παραγωγής και η  λειτουργία της μονάδας με 4 βάρδιες, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από ένα πολύ θετικό κύκλο εργασιών για την εταιρεία, τόσο για το 2016 όσο και για το 2017. Σε ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ενημερώθηκαν για τους στόχους, αλλά και τις δυσκολίες της επιχείρησης που εδώ και 40 χρόνια προσφέρει εργασία και εισόδημα στην τοπική κοινωνία, ενώ είναι ι η μοναδική ελληνική Βιομηχανία Ξύλου παραγωγής μοριοσανίδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευθύμιος Κωνσταντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «το 2018 Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυναμικότητα, με προσθήκη 4ης βάρδιας. Άρα, θέλουμε μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 να μπούμε σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα που σημαίνει 4 βάρδιες, 24 ώρες τη  μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει  να προσλαμβάνουμε κόσμο, κι αυτό θα συνεχιστεί τα επόμενες μέρες. Στόχος μας είναι να μπούμε σε μία λογική αύξησης για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με γύρω στους 20 με 30 ανθρώπους».

Η κα Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ακρίτα, αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς, όπως σημείωσε, δεν θεωρούνται πια αξιόπιστες στο εξωτερικό, ενώ μόνιμο ‘βραχνά’ αποτελούν τα τεράστια λειτουργικά κόστη. «Το countryrisk έχει αυξηθεί κατά 50%, για να μην πω για το ρεύμα που πληρώνουμε, για τις ασφαλιστικές εισφορές και τα λοιπά», είπε χαρακτηριστικά η κα Σαράντη, ενώ ο κος Κωνσταντόπουλος εξήγησε ότι ο AKRITAS καταφέρνει να υπερβαίνει τις δυσκολίες του λόγω της αξιοπιστίας που έχει κτίσει με τους πελάτες του όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, όπως τόνισε, τα capital controls ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στην δραστηριότητα της εταιρίας, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην κεντρική πολιτική ηγεσία, ώστε να γίνουν επιτέλους πράξη τα έργα υποδομής που αφορούν το σιδηρόδρομο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε στις 3.000 έμμεσες θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο AKRITAS,  κάνοντας λόγο για μία ιδιωτική πρωτοβουλία που αποτελεί παράδειγμα προς  μίμηση. Σημείωσε πως είναι αναγκαία η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων από το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν προς την κοινή κατεύθυνση της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας.

Στην πρόθεση της Περιφέρειας να ακούει και να στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσα από συνεννόηση και συζήτηση, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά το 2016

Η βιομηχανία  επεξεργασίας  ξύλου  ΑΚRITAS, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά το 2016 και θετικές επιδόσεις το 2017 και έως σήμερα.

Τα οικονομικά της  μεγέθη  παρουσιάζουν  σημαντική βελτίωση, όπως αυτά αποτυπώνονται στις  οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2016, μέσω της  αύξησης των πωλήσεων  που επετεύχθη αλλά και του περαιτέρω  περιορισμού του κόστους λειτουργίας. Η AKRITAS  επενδύοντας  στο καλό brand name της εταιρείας, σε συνδυασμό με την άριστη  ποιότητα και την διαφοροποίηση των προϊόντων της, κατάφερε  σημαντική αύξηση των πωλήσεων της, η οποία προέρχεται τόσο από την Ελλάδα  όσο και από το εξωτερικό.

Ειδικότερα σε ότι αφορά  στην χρήση για το 2016 ,ο κύκλος εργασιών  ανήλθε σε  25.895.841 ευρώ ,παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26,65 % σε σχέση με το 2015, ο οποίος ήταν 20.446.691 ευρώ .Η τάση αυτή συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και τους πρώτους μήνες του 2017, όπου οι πωλήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 27%.

Η εταιρία προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της απόδοσής της ολοκλήρωσε μία σημαντική επένδυση στους αναμικτήρες κόλλας που αναμένεται να επιταχύνει το χρόνο της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και να περιορίσει το κόστος ανάλωσης κόλλας, αποτελέσματα που θα γίνουν αντιληπτά κατά την τρέχουσα  χρήση του 2017.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο