«Σβήνει» διαρκώς το Τυχερό καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής

Συνέλευση της πρωτοβουλίας πολίτων για την αυτοοργανωση και συμμετοχή όλων στον αγώνα κατά της υποβάθμισης της περιοχής. «Η αδιαφορία για το Τυχερό, έγινε σκοπιμότητα» τονίζει ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Σπύρος Δέδογλου.

Έξι χρόνια με Καλλικράτη, έξι χρόνια διαρκούς υποβάθμισης για τον πρώην δήμου Τυχερού. Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών και κάτοικοι της περιοχής που αυτοοργανώνονται για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους, μια κοινωνία ευθύνης και συμμετοχής.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των κατοίκων που νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο δήμο και απομονωμένοι. Η περιοχή δεν φαίνεται να έχει καμία σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική, ενώ παράπονα εκφράστηκαν και για τα πιο απλά και καθημερινά ζητήματα, όπως η καθαριότητα, οι μικροπαρεμβάσεις, ακόμη  και η λειτουργία της λαϊκής αγοράς.  Επισημάνθηκε πως οι πολίτες του Τυχερού πρέπει να αυτοοργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την συνεχή υποβάθμιση του τόπου τους, αφού μια κοινωνία συμμετοχική αναλαμβάνει τις ευθύνες της και αντιστέκεται.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της κοινσεπ Θεογένης και μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Σπύρος Δέδογλου, σημείωσε πως πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής παραμένει η δημιουργία ενός έκτου δήμου στον Έβρο, που θα περιλαμβάνει τους πρώην δήμου Φερών και Τυχερού και θα ονομάζεται δήμος Παναγίας Κοσμοσώτηρας. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να δημιουργηθούν δύο τμήματα πολιτών σε Τυχερό και Φέρες, τα οποία θα προωθούν την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους, με τη συνδρομή φορέων και συλλόγων της περιοχής, χωρίς τη συνδρομή του δήμου.

«Αυτό που κυριάρχησε περισσότερο από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ήταν η διαπίστωση ότι η πολιτική του δήμου Σουφλίου για το Τυχερό δεν είναι πια απλώς αδιαφορία, αλλά σκοπιμότητα. Ό,τι καλό υπήρχε στον τόπο μας, χάνεται», επισήμανε ο κ. Δέδογλου, ενώ αναφερθείς στο θέμα της λαϊκής αγοράς, υποστήριξε ότι έχει μπει στο στόχαστρο του δήμου.

«Η δημοτική αρχή διέκοψε στην αστική συγκοινωνία για τη λαϊκή, με διάφορες προφάσεις. Ζητήσαμε ν απάρουμε δύο παλια οχήματα του δήμου για να αναλάβουμε εμείς τη μεταφορά του κόσμου, μας τα παραχώρησαν αλλά δεν έρχονται για να υπογράψουν τη μεταβίβαση. Μέχρι και στον εισαγγελέα και στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης φτάσαμε, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης, μετά από 5 χρόνια, βάζει παραγωγούς κι εμπόρους να πληρώσουν οφειλές που δεν χρωστάνε, ενώ για την εμποροπανήγυρη έχουν μπει απίστευτοι όροι συμμετοχής. Όλη η κοινωνία θεωρεί ότι στόχος είναι να κλείσει η λαϊκή και να μην ξαναγίνει η πανήγυρη που είναι ένας θεσμός από το 1932». Νέα, μεγαλύτερη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο δημοτικό θέατρο Τυχερού.

Καταγγελία και για το Τζίβρε

Ο κ. Δέδογλου καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή θα παραχωρήσει τμήμα του Τζίβρε, ενός πολιτιστικού και ιστορικού μνημείου της περιοχής, για το οποίο έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, με τίμημα 200 ευρώ το μήνα στην επιχείρηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Δέδογλου είναι θέμα ωρών. Ο ίδιος θέτει ηθικό ζήτημα, πέρα από το ότι δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην περιοχή μία τέτοια εξέλιξη, αφού η εταιρεία έχει καθαρά εμπορικούς σκοπούς.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του