efhmerida1

«Πυρά» Λαμπάκη κατά αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για αθέμιτο ανταγωνισμό

Mόνο δυο πόλεις από τις έξι υποψήφιες θα λάβουν χρηματοδότηση 8.6 εκ ευρω η καθεμία, για έργα και παρεμβάσεις. Φημολογία ότι «προπορεύονται» Καβάλα και Δράμα για την τελική επιλογή.

Ως τη Δεύτερα 12 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι έξι πόλεις της ΑΜΘ να καταθέσουν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας τους φακέλους με τις προτάσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», ώστε να διεκδικήσουν τα δύο χρηματοδοτικά πακέτα, ύψους 8,6 εκ ευρώ το καθένα, για έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ανταγωνισμός μεταξύ Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας για το ποιος θα πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» έχει ‘φουντώσει’ για τα καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πρόσωπα που έχουν μία εικόνα από τις μελέτες όλων των περιοχών, φαίνεται πως πληρούν καλύτερα τα κριτήρια του προγράμματος και γι’ αυτό «προπορεύονται», σε αυτή την -πρώιμη ωστόσο- φάση, η Καβάλα και η Δράμα.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εγκρίθηκε η πρόταση του δήμου, αφού ευχαρίστησε δημόσια τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους για την αρτιότατη πρόταση που κατάρτησαν, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πρωτεύουσα του Έβρου θα είναι μία από τις δύο πόλεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος, δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει με τα λεγόμενά του το ανταγωνιστικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για ‘αθέμιτο ανταγωνισμό’. Όπως ανέφερε, ο κ. Μαρκόπουλος προσπάθησε να πιέσει τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη να πάρει η Καβάλα το ένα από τα δύο χρηματοδοτικά πακέτα. «Είναι απίθανα άσχημο ένας θεσμικός να κάνει κάτι τέτοιο. Μου τα είπε ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, ο οποίος βέβαια τον απέκρουσε», ανέφερε ο δήμαρχος.

παραλιακή

Παράλληλα, σημείωσε πως στο αίτημα του Δήμου Καβάλας για παράταση ενός μήνα, αναφορικά με την κατάθεση των προτάσεων, η ΠΕΔ ΑΜΘ γνωμοδότησε αρνητικά, αφού εκτιμήθηκε πως η κάθε περιοχή είχε στη διάθεσή της άπλετο χρόνο για να ετοιμάσει το φάκελό της και δεν δικαιολογούνται περαιτέρω καθυστερήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ», η παράταση αυτή είναι πολύ πιθανό ότι, τελικώς, θα δοθεί.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Αλεξανδρούπολη θα πάρει τη χρηματοδότηση των 8,6 εκ ευρώ, αφού η πρότασή της είναι αξιόλογη και έχει στο επίκεντρό της τον τουρισμό. Σημειώνεται πως οι βασικοί άξονες των παρεμβάσεων αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση της παραλιακής, αλλά και την ανακαίνιση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι. Παράλληλα, ο κ. Λαμπάκης εκτίμησε πως είναι πιθανόν να υπάρξει τελικά και ένταξη τρίτης πόλης, αφού θα προκύψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι από τις εκπτώσεις που θα δώσουν οι ανάδοχοι που θα αναλάβουν τα έργα της κάθε περιοχής που θα ενταχθούν αρχικά στο πρόγραμμα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr