ΠτΔ για τους δύο στρατιωτικούς μας: «Τουρκική αυθαιρεσία, πλήγμα κατά της Δημοκρατίας»

“Η τουρκική ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή Κοινότητα”

Στην Ύδρα βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που την 1η Μαρτίου συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέχρι σήμερα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, δίχως να τους έχουν καν αποδοθεί κατηγορίες.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται «επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου», σημειώνοντας: «Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας ούτε το ηθικό των δύο ηρωικών στρατιωτικών μας, το οποίο είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πλήττει όμως, καιρίως, το κύρος της Τουρκίας και της ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την ευρωπαϊκή αλλά και την διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, των θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, εν γένει, του Πολιτισμού μας. Η τουρκική ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή Κοινότητα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο