Πολύτιμες συμβουλές στον επαγγελματικό κόσμο του Έβρου

Πολύτιμες συμβουλές για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» δόθηκαν μέσα από την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου.
Πέρα από την ενημέρωση και τον διάλογο,  24 επιχειρηματίες και ιδιώτες έλαβαν δωρεάν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη από τους εμπειρογνώμονες, σε συνεδρίες των 40 λεπτών.

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιο9χής και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε η διήμερη πρωτοβουλία ενημέρωσης για την στήριξη των επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας του Έβρου με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» .

Ειδικοί ομιλητές ενημέρωσαν για όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Η πρωτοβουλία ήταν διοργάνωση του Επιμελητηρίου Έβρου υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Ε.Ε. σε συνεργασία με την V.P. Negotiationsειδικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Κ.Ε.Ε.Ε.. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επιχειρήσεις, ιδιώτες δανειολήπτες, οικονομολόγοι, δικηγόροι και στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Η δράση είχε δύο σταθμούς, ξεκίνησε στην Ορεστιάδα στις 28 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2016. Η δράση παρείχε υποστήριξη σε δύο επίπεδα, την πρώτη ημέρα ενημέρωση στο ευρύ κοινό και την επομένη διενεργήθηκαν 40λεπτες συνεδρίες ατομικής υποστήριξης.

Το ενημερωτικό σκέλος πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την εισαγωγή και περιγραφή των νέων μέτρων, της νομοθεσίας, τεχνικές ανάλυσης δανεισμού και βιώσιμες λύσεις. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης επικοινώνησε εισαγωγικά τον σκοπό και τους στόχους της ημερίδας και έδωσε το βήμα στους εμπειρογνώμονες. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό όταν οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές από περιπτώσεις της αγοράς. Η ημερίδα ξεκίνησε με ένταση η οποία προοδευτικά μετεξελίχθηκε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, του κοινού και των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου, κατά τον οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις των τραπεζικών φορέων.

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας στις 13 Δεκεμβρίου, 24 επιχειρηματίες και ιδιώτες έλαβαν δωρεάν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη από τους εμπειρογνώμονες, σε συνεδρίες των 40 λεπτών.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου είπε: “Για εμάς προέχει η προάσπιση των επιχειρήσεων και η δυνατότητα σωστής διαπραγμάτευσης με τα τραπεζικά ιδρύματα” και πρόσθεσε “στοχεύουμε στην πρακτική υποστήριξη των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες δράσεις“. Ο Οικονομικός Διευθυντής της V.P. Negotiations ανέφερε: “Παρατηρήσαμε ότι υπήρχε ανάγκη για ενημέρωση. Η δράση ενίσχυσε το ηθικό των ανθρώπων και τους γέμισε αισιοδοξία, γνωρίζοντας πλέον ότι δεν είναι ανυπεράσπιστοι“.

*Ομιλητές – εισηγητές ήταν οι ειδικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Κ.Ε.Ε.Ε., ο κ. Χρήστος Γαλλιάκης, Οικονομικός Διευθυντής και ο κ. Αντώνης Καψούρης, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του