«Πολλά τα παράπονα των κατοίκων για την εγκατάλειψη των Δικέλλων»

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, τα προβλήματα όμως συνεχίζονται για τον οικισμό των Δικέλλων που ενώ είναι ‘πρωταγωνιστής’ τη θερινή περίοδο, με τους χιλιάδες παραθεριστές, μοιάζει όμως να αφήνεται στην τύχη του όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Τα προβλήματα και τις ανάγκες του οικισμού, ενόψει του χειμώνα, κατέγραψε ο επικεφαλής της «ΑΝΑ.Σ.Α.» Παύλος Μιχαηλίδης και στελέχη της παράταξης που επισκέφθηκαν την περιοχή.
«Τα παράπονα των κατοίκων ήταν πολλά για την εγκατάλειψη από πλευράς της δημοτικής αρχής, με την συζήτηση να εστιάζεται στα εξής σοβαρά θέματα:

Πρώτο ζήτημα η δημιουργία ενός απέραντου μόνιμου σκουπιδότοπου βόρεια του οικισμού και δίπλα ακριβώς στην δεξαμενή, ο οποίος αποτελεί πέρα όλων των άλλων μια υγειονομική βόμβα για όλη την περιοχή. Η επέμβαση από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου θα πρέπει να είναι άμεση, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στην περίοδο των υψηλών βροχοπτώσεων.

Στα βασικά θέματα υποδομής και για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, η προσοχή εστιάζεται στην ανάγκη ολοκλήρωσης της επικάλυψης του κεντρικού ρέματος του οικισμού και σε τμήμα περίπου 110μ. Ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχείας Αλεξανδρή και το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή το έχει εκτός του τεχνικού της προγράμματος.

Από εκεί και πέρα τα προβλήματα παραμένουν στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, στις υποδομές και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε όλη την παραλία των Δικέλλων, θέματα φωτισμού, ακόμη και στην απουσία της απαραίτητης «σκάρπας» για τις βάρκες. Το εγκαταλελειμμένο αναψυκτήριο των Δικέλλων (περιοχή Πανόραμα) και το Ιατρείο- εξεταστήριο, αποτελούν επίσης μείζονος προτεραιότητας θέματα», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης και επισημαίνει: «Δυστυχώς πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι χρονίζοντα και μάλιστα χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερα χρήματα, με την σημερινή δημοτική αρχή όμως να μην δείχνει ικανή να τα διαχειριστεί. Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα με σκοπό να συζητήσουμε και με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και εντάσσεται στο πρόγραμμα περιοδειών της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.» αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης από τους κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Πολλά τα παράπονα για το θέμα των σκουπιδιών και της καθαριότητας
Tο Ιατρείο- εξεταστήριο σε εγκατάλειψη
Από την επίσκεψη του επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α»  στα Δίκελλα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr