Περιοδεία – εξπρές Καμμένου στη Θράκη

«Αναπτύσσουμε μια νέα πολιτική και στρατηγική η οποία έχει στόχο την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, από την Ορεστιάδα, στα εγκαίνια 12 διαμερισμάτων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η παράδοση των 12 κατοικιών επιλύει ένα μέρος του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος για πλήρη στέγαση των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ που υπηρετούν στη ζώνη ευθύνης της μεραρχίας του Δ’ Σώματος Στρατού.

Όπως υπογράμμισε, είναι αδιανόητο να δαπανώνται χρόνια τώρα υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και το προσωπικό στην παραμεθόριο να μη μπορεί να στεγαστεί, μέσω ορθολογιστικής και διαφανούς διαχείρισης των διατειθέμενων πόρων.

Ο ίδιος υπενθύμισε, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υλοποίηση του μακρόπνοου σχεδίου στέγασης – και παρά την οικονομική κρίση – έχει πετύχει αναλογικά μεγάλη αύξηση των κατασκευασθέντων διαμερισμάτων, για τα έτη 2015 και 2016, και επισήμανε ότι το πρόγραμμα στέγασης θα συνεχιστεί και το 2017.

Καμμένος

«Τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην παράδοση άλλων 17 διαμερισμάτων, στις αρχές του μήνα, στο Καστελλόριζο.

Καταλήγοντας, ο ΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια για την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς όφελος – όπως είπε – του προσωπικού.

Επίσκεψη σε μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο Μέγα Δέρειο

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου, που ανακαινίστηκε από την 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού έπειτα από σχετικό αίτημα των κατοίκων. Η ταξιαρχία έχει αναλάβει την εκτέλεση σειράς κοινωφελών έργων στην περιοχή των ορεινών χωριών του Έβρου, του Μεγάλου Δέρειου, του Σιδηροχωρίου, του Γονικού και της Ρούσσας ενώ τα έργα αφορούν τη συντήρηση αγροτικών δρόμων, την ανακαίνιση και συντήρηση δημοτικών σχολείων και την κατασκευή υδροταμιευτήρων.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν οι 58 μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη συντήρηση του κτηρίου και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που προμηθεύτηκε το σχολείο. Ο υπουργός κάθισε στα σκαλιά και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά, που αναφέρθηκαν στο καθημερινό τους πρόγραμμα, τις δραστηριότητές τους αλλά και στις ελλείψεις που υπάρχουν.
Ακολούθως μοίρασε δώρα στα παιδιά του δημοτικού αλλά και του νηπιαγωγείου, ενώ συνομίλησε και με τον διευθυντή του σχολείου, τους άλλους εκπαιδευτικούς και τους παριστάμενους στον χώρο γονείς των μαθητών.

Εκείνοι τον ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των χωριών της περιοχής στη μετακίνησή τους προς το Γυμνάσιο που λειτουργεί στο Σουφλί.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν την ανακαίνιση και συντήρηση του δημοτικού σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, επισήμανε ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν στη Θράκη, τόνισε ότι στα Πομακοχώρια χτυπά η καρδιά της χώρας και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συνεχιστεί αυτό το έργο, που γίνεται στην περιοχή με τη συνδρομή και τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων και δεν έχει να κάνει, όπως είπε, με χρήματα, κεφάλαια και επενδύσεις αλλά μόνο με την ψυχή των στρατευμένων, το ηθικό τους και τον επαγγελματισμό τους.

καμμένος

Για το θέμα του Γυμνασίου υπογράμμισε ότι δεν είναι λογικό να ταλαιπωρούνται μαθητές, οι οποίοι καθημερινά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξυπνούν από τις 5 το πρωί προκειμένου να αναχωρήσουν για το Σουφλί στις 6.30 με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, να περιμένουν μετά στην αυλή του γυμνασίου από τις 7 έως τις 8.15 για να ξεκινήσουν το μάθημα και να επιστρέφουν στα σπίτια τους μόνο στις 8 το βράδυ.

Σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών μέσω του ΚΤΕΛ και σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία από το ΚΤΕΛ να προσαρμόσει τα δρομολόγιά τους στις ανάγκες των μαθητών ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με ιδιώτες.

Νωρίτερα ο υπουργός, μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, μετέβη στην πόλη της Ξάνθης και στο Δ΄ Σώμα Στρατού, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πολεμικών σημαιών από τον υπουργό στους διοικητές της 12ης και 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και στην 20ή Τεθωρακισμένη Μεραρχία, παρουσία των τοπικών Αρχών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του