Πάνω από 4 τόνους αλιευμάτων κατέσχεσε το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Περίπου 4.200 κιλά παράνομων αλιευμάτων κατάσχεσαν από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, στελέχη του λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Πέμπτης, κατασχέθηκαν 894 κιλά γαύρου, μετά από έλεγχο του λιμεναρχείου σε μηχανότραρα, κατά τον κατάπλου της στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η αλίευση των ψαριών είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου, αφού σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε εντός του αποθηκευτικού χώρου, επιμελώς κρυμμένο και πρόσφατα χρησιμοποιημένο (βρεγμένο με υπολείμματα αλιευμάτων), τμήμα διχτυού τράτας βυθού, το οποίο αποτελείται από τμήματα διχτυού με τις ακόλουθες διαστάσεις:

Το απόγευμα της Πέμπτης, κατασχέθηκαν 894 κιλά γαύρου, μετά από έλεγχο του λιμεναρχείου σε μηχανότραρα, κατά τον κατάπλου της στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

-σάκος τράτας μήκους 7,40 μέτρων με μέσο άνοιγμα ματιού σχήματος ρόμβου 16,9 χιλιοστών αντί του νόμιμου τετράγωνου σχήματος και μέσου ανοίγματος των 40 χιλιοστών,

-τμήμα του τεμαχίου επιμήκυνσης μήκους 6,40 μέτρων με μέσο άνοιγμα ματιού σχήματος ρόμβου 33,5 χιλιοστών και τμήμα τεμαχίου επιμήκυνσης μήκους 6,80 μέτρων με μέσο άνοιγμα ματιού σχήματος ρόμβου 38,2 χιλιοστών αντί του νόμιμου ανοίγματος των 40 χιλιοστών, και

-ενισχυτική θήκη σάκου μήκους 11,40 μέτρων με μέσο άνοιγμα ματιού σχήματος ρόμβου 85 χιλιοστών αντί του νόμιμου ανοίγματος των 120 χιλιοστών.

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκε τμήμα συρόμενου διχτυού μήκους 15 μέτρων με μέσο άνοιγμα ματιού σχήματος ρόμβου 16,6 χιλιοστών αντί του νόμιμου μέσου ανοίγματος των 40 χιλιοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα τα οποία δημοπρατήθηκαν, στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής, κατασχέθηκαν 3.303 κιλά γαύρου και σαρδέλας, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε μηχανότρατα, στο λιμάνι Πόρτο Λάγος της Ξάνθης.

Και πάλι, η αλίευσή τους είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου, αφού σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε επί του καταστρώματος τμήμα διχτυού προσφάτως χρησιμοποιημένο με υπολείμματα αλιευμάτων, προσαρτημένο στο αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, με το οποίο διενεργήθηκε όλη η αλιευτική δραστηριότητα του αλιευτικού σκάφους ως εσωτερικό φύλλωμα μήκους είκοσι μέτρων το οποίο προεκτεινόταν από το τμήμα επιμήκυνσης έως το τέλος του σάκου. Το ανωτέρω τμήμα διχτυού μετρήθηκε και βρέθηκε με μέσο άνοιγμα ματιού δεκαεννέα χιλιοστών.
Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε μια αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα τα οποία δημοπρατήθηκαν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr