Ο δήμαρχος Τσανάκαλε στην Αλεξανδρούπολη

Έρχεται στις 13 Νοεμβρίου, καλεσμένος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για συνομιλίες, με σκοπό τη συνεργασία των δύο πόλεων και την δρομολόγηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Έβρου ο δήμαρχος του Τσανάκαλε κ. Ulgur Gokhan καλεσμένος του κ. Λαμπάκη για συνομιλίες με σκοπό τη συνεργασία των δύο πόλεων. Η πρόσκληση έγινε σε συνέχεια της συνεννόησης που υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου του Τσανάκαλε και του Γιάννη Λασκαράκη, όταν τον επισκέφθηκε τον περασμένο Ιούλιο και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Λαμπάκη και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη.

Περίπατος στην απέραντη προκυμαία.
Περίπατος στην απέραντη προκυμαία.

Ο Γιάννης Λασκαράκης είχε επισκεφθεί τον Δήμαρχο του Τσανάκαλε για να τον ενημερώσει για πρόγραμμα της πολιτιστικής διαδρομής της Αρχαίας Εγνατίας, η οποία περιλαμβάνει και το θαλάσσιο τμήμα Τσανάκαλε- Ίμβρος- Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, που ταυτίζεται με το τμήμα της διαδρομής του Οδυσσέα από την Τροία στην Χώρα των Κικόνων, που εθεωρείτο ότι βρισκόταν στην περιοχή της αρχαίας πόλης των Τεμπύρων, τη σημερινή Αλεξανδρούπολη, αλλά και μέχρι τη σπηλιά του Κύκλωπα, στην αρχαία Σάλη, τη σημερινή Μάκρη.

Του πρότεινε λοιπόν να δημιουργηθεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Τσανάκαλε- Ίμβρος- Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη για να αναβιώσει αυτό το τμήμα της διαδρομής του Οδυσσέα. Ο δήμαρχος του Τσανάκαλε απάντησε ότι είναι και δική του επιθυμία η καθιέρωση αυτής της γραμμής που θα αποκτήσει μεγάλο τουριστικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσει ο κ. Gokhan με τους δημάρχους της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, αλλά και με τους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς, θα είναι και ο συντονισμός των δράσεων για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.

Ο Δούρειος Ίππος στο λιμάνι του Τσανάκαλε.
Ο Δούρειος Ίππος στο λιμάνι του Τσανάκαλε.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο δήμαρχοι χθες το πρωί, ο κ. Λαμπάκης επισήμανε τα πολλά κοινά γεωγραφικά και ιστορικά χαρακτηριστικά των δύο πόλεων και ότι με την συνεργασία των δύο Δήμων μπορούν να προκληθούν ευκαιρίες για κοινές δράσεις που θα αποβούν προς όφελος των κατοίκων των δύο περιοχών, με έμφαση στον τουριστικό τομέα.

Ο Δήμαρχος του Τσανάκαλε αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόκληση και πρότεινε την ημερομηνία της επίσκεψης, συμπληρώνοντας ότι επισκέπτεται συχνά ιδιωτικώς την Αλεξανδρούπολη και «πίνει τα ουζάκια του» στη Μάκρη. Ενημέρωσε μάλιστα τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι οι δημότες του αγαπούν την πόλη μας και αρκετοί νοικιάζουν ή αγοράζουν διαμερίσματα για τις συχνές επισκέψεις τους στην Αλεξανδρούπολη.

 

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο