“Ο Δήμαρχος πέρσι πρότεινε να αναλάβουμε τη Γιορτή Κρασιού” λέει η ΕΠΟΦΕ και εμμένει στην απόφαση μη συμμετοχής της

Τις δικές της απαντήσεις στις καταγγελίες και τις αναφορές του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη δίνει η ΕΠΟΦΕ, αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού. Χθες, σε νέα συνέντευξη τύπου και μετά τη νέα άρνηση των συλλόγων να συμμετέχουν στη Γιορτή, ο Δήμαρχος κατηγόρησε 3-4 άτομα μέσα στην Ένωση, τα οποία θέλουν να χτυπήσουν το πρόσωπό του, καλώντας εκ νέου τους ανθρώπους των συλλόγων, “που τώρα ξέρουν την αλήθεια, να απαλλαγούν από την μέγγενη αυτή και να έρθουν μαζί μας”. Παράλληλα, σημείωσε πως κάποιοι μέσα στην ΕΠΟΦΕ θέλουν να αναλάβουν την οικονομική διαχείριση και τα οφέλη της διοργάνωσης, αλλά όλες οι υπόλοιπες ευθύνες να παραμείνουν στο Δήμο και την ΤΙΕΔΑ.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΠΟΦΕ σημειώνει, παραθέτοντας και link από σχετικό ρεπορτάζ που έγινε για το θέμα πέρσι τον Αύγουστο, ότι ο δήμαρχος είχε προτείνει τη φετινή Γιορτή να την αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΕΠΟΦΕ, και σε περίπτωση που αδυνατεί να αναλάβει τις ποινικές και φορολογικές ευθύνες, τότε, μέσα από διαγωνισμούς, θα ανέθετε την εκμίσθωση των περιπτέρων σε επαγγελματίες της περιοχής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟΦΕ αναλυτικά:

“Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δεν αποτελείται από ένα ή τέσσερα άτομα, αλλά από πλήθος συντοπιτών μας οι οποίοι αποτελούν μέλη των Συλλόγων της.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό της, μετά από σύγκλιση Συνελεύσεων. Στην περίπτωση της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού, συγκλήθηκαν τρείς Συνελεύσεις στο τελευταίο διάστημα, στις οποίες συμμετείχαν 45 Σύλλογοι που εδρεύουν στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε γραπτώς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Τ.Ι.Ε.Δ.Α. και τα Μ.Μ.Ε.

Η απόφαση αυτή εμμένει. Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε., δηλαδή οι Σύλλογοί της, αγωνίζεται για το καλό των μελών της και των πολιτών, διεκδικώντας πάντα την προώθηση του τοπικού πολιτισμού και προϊόντος, καθώς και τη διοργάνωση οικονομικά προσιτών εκδηλώσεων στο κοινό.

Θέλουμε όσα λέγονται να έχουν αποδείξεις. Τα γραπτά μένουν. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα μεταξύ πολλών, σχετικά με το σχεδιασμό της Γιορτής, καθώς και τις πάγιες προτάσεις και αιτήματά μας.

Επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της 8ης Αυγούστου 2017, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και αφορά τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» κατόπιν πρόσκλησης του κ. Δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν: Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΤΙΕΔΑ, Επιμελητήριο Έβρου, Σωματείο Καφέ-Εστίασης Αλεξ/πολης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης, ΕΠΟΦΕ κ.α.

Στη σύσκεψη μετά το 2:23′ ο κ. Δήμαρχος προτείνει τη διοργάνωση όλης της “Γιορτής Κρασιού 2018” από την ΕΠΟΦΕ και σε περίπτωση που αδυνατεί, θα την αναθέσει σε επαγγελματίες (ιδιώτες).

Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο για τη Γιορτή Κρασιού. Για το μόνο που μπορεί κάποιος να μας «κατηγορήσει» είναι, η ξεκάθαρη θέση μας χρόνια τώρα και η επιμονή μας στο τι σημαίνει πολιτισμός, ήθος και παράδοση”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο