Ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης

Παρουσίασε τους πρώτους 63 υποψήφιους του ψηφοδελτίου του για τις εκλογές της 26ης Μάϊου – Προχώρησε σε σύντομο απολογισμό της θητείας του και έθεσε τους βασικούς άξονες για τη νέα τετραετία

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Τους πρώτους 63 υποψήφιους του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή» παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Μαυρίδης. Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρίδης υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολη η θέση του όταν πρέπει, με αριθμητικά κριτήρια, να κάνει την επιλογή των συνεργατών του για τη νέα τετραετία. Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο θα χτυπήσει το «ταβάνι» των 120 υποψηφίων.
Ο κ. Μαυρίδης κήρυξε με μία μικρή καθυστέρηση την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, πριν από λίγες μέρες, αφού περίμενε, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο facebook, να ολοκληρώσει το έργο της η δικαιοσύνη και να τον δικαιώσει για τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει, τόσο επώνυμα, από δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης, όσο και ανώνυμα.
Πάντως, μεταξύ των προσώπων που παρουσιάστηκαν το Σάββατο από τον κ. Μαυρίδη και συζητήθηκαν ιδιαίτερα ήταν εκείνα που προήλθαν από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης “Δημοτική Αλληλεγγύη” του πρώην δημάρχου Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά. Με την ανακοίνωση λοιπόν των κυρίων Μαρασλή, Σιαφκαλόζη, Βαρσαμακίδη, Μουτουσίδη και Κάκο επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τους προαναφερόμενους να αλλάζουν “στέγη” αλλά και να κλείνει ο κύκλος της “Δημοτικής Αλληλεγγύης”.
Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας εμφανίστηκε βέβαιος για την επανεκλογή του, σημειώνοντας πως «η ομάδα που παρουσιάζει είναι η καλύτερη που έχει περάσει από τα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης και η καλύτερη εκπροσώπηση που είχε ποτέ η τοπική κοινωνία». Υπογράμμισε ακόμη πως κατά τα τελευταία 4,5 χρόνια, «με πολύ αγώνα έγιναν πολλά, αφού η Ορεστιάδα ήρθε όντως στην πρώτη γραμμή… ο Δήμος κατόρθωσε να γίνει ένας από τους δήμους που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην απορροφητικότητα και στην υλοποίηση των έργων».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι “έγιναν και λάθη, υπήρξαν και παραλείψεις” και πρόσθεσε ότι “πάντα ο εχθρός του καλού θα είναι το καλύτερο”. Συμπλήρωσε δε ότι “η προσπάθεια δε σταματάει, θα συνεχιστεί με νέα αφετηρία την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι νικηφόρα, γιατί έχουμε να παρουσιάσουμε και έργο και προγραμματισμό, αλλά, κυρίως, έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι που ίσως σπανίζει στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου: την ειλικρίνεια και την καθαρότητα, στα λόγια και στις πράξεις μας”, όπως συγκεκριμένα ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά τους 63 υποψήφιους συμβούλους έκανε λόγο για μία ομάδα που «θα είναι η καλύτερη που έχει περάσει από τα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα είναι η καλύτερη εκπροσώπηση που είχε ποτέ η τοπική μας κοινωνία. Αυτό το μείγμα των παλαιών συνεργατών με νέους συνεργάτες, των παλαιών αυτοδιοικητικών με νέους ανθρώπους, των έμπειρων της αυτοδιοίκησης με τους νέους που έχουν διάθεση για προσφορά, θεωρώ ότι θα φέρει το μέγιστο αποτέλεσμα για την επόμενη ημέρα, που θα αναλάβουμε ξανά τον δήμο Ορεστιάδας. Είμαι περήφανος που συστρατεύονται μαζί μου, γιατί έχουν τη διάθεση για προσφορά, έχουν αποφασίσει να μείνουν και να παλέψουν στον τόπο και ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, θέλουν να προσφέρουν το μικρό λιθαράκι που μπορεί να βάλει ο καθένας από εμάς».
Παράλληλα, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει και νέους υποψήφιους και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Οι 63 πρώτοι υποψήφιοι

Περίπου το 45% των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που παρουσιάστηκαν ανήκουν στην παράταξη ως εκλεγμένοι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι αλλά και ως υποψήφιοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρίδη και στις εκλογές του 2014, ενώ το 36% περίπου είναι νέοι υποψήφιοι, που δοκιμάζονται για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό εκλογικό στίβο. Επίσης, ανάμεσα στους 63 υπάρχουν 16 γυναίκες, που αντιστοιχούν στο 25% περίπου της πρώτης “παρτίδας” υποψηφίων που παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα στην Πρώτη γραμμή”. (με πληροφορίες από radioevros.gr και ΕΡΤ Ορεστιάδας)

1.Αμούτζια Χρυσούλα
2.Αργυριάδης Πέτρος
3.Αρχοντίδης Αρχοντής
4.Βαρσαμακίδης Δημήτρης
5.Βουλουτάκης Ζαχαρίας
6.Γκακίδης Αθανάσιος
7.Γογότσης Γιώργος
8.Δεληδήμου Δήμος
9.Δεληκώστας Γιώργος
10.Ζελεσιάδης Θανάσης
11.Ζήσογλου-Σπανού Μαρία
12.Θεοδωρίδης Χρήστος
13.Κάκος Γιώργος
14.Κανελλάκης Βαγγέλης
15.Καραπατσάς Βασίλης
16.Καρράς Μάκης
17.Καραγιάννης Γιώργος
18.Κεσούδη Παναγιώτα
19.Κολοκοτρώνη Κούλα
20.Λυμερίδου-Ασπρογέρακα Αθανασία
21.Μάντη Μαρίνα
22.Μαρασλής Βαγγέλης
23.Μαυρουδής Απόστολος
24.Μερτζανίδης Γιάννης
25.Μουτουσίδης Γιώργος
26.Μπαξεβανίδου-Μαμαλίγκα Χρυσούλα
27.Μπαρμπούδης Αλέξανδρος
28.Μπαχτσεβανίδης Σαράντης
29.Μποντσίδης Αντώνης
30.Μπουζαλάκου Παναγιώτα
31.Μυρλίδης Αναστάσιος
32.Ντινούδης Κωνσταντίνος
33.Ντισλίδης Στέργιος
34.Οικονόμου Λαμπρινή
35.Ορμανλίδης Χρήστος
36.Ουζούνης Θανάσης
37.Ουζουνίδης Ζήσης
38.Ουζουνίδου Μαρία
39.Πάλλας Δημήτρης
40.Παλουργιώτης Ραφαήλ
41.Παπαδόπουλος Διαμαντής
42.Παπαϊωάννου Γιάννης
43.Περιστεράκης Γιάννης
44.Πετρέση Κούλα
45.Πετρόπουλος Γιώργος
46.Πετροπούλου Πόπη
47.Ριζιώτης Γιώργος
48.Σιαφκαλόζης Κώστας
49.Σιώπης Γιώργος
50.Σκενδερλή-Κάργα Ελένη
51.Τακιρδίκη-Βογιατζή Κατερίνα
52.Τζαμαλίδης Σταύρος
53.Τζεπκινλής Χαράλαμπος
54.Τσελεμπής Δημήτρης
55.Τσιάτα Ελένη
56.Τσομπανίδης Αντώνης
57.Τυμπανίδης Νίκος
58.Τυρμπάκης Χρήστος
59.Φουκίδης Παναγιώτης
60.Χαρισούδης Γιώργος
61.Χαρνίδης Νίκος
62.Χατζηαγγελίδου Τασούλα
63.Χρήστου Πέτρος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο