«Ξέρουμε να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο»

Μακριά από τις αφοριστικές και καταδικαστικές απόψεις άλλων Μητροπολιτών αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος.

Με μία τοποθέτηση που ανταποκρίνεται απόλυτα στην ουσία και το νόημα της χριστιανικής αγάπης, ο Σεβασμιότατος έκανε μεν λόγο για ένα βιαστικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το άρθρο που αφορά στην ηλικία των 15 ετών, υπογράμμισε ωστόσο ότι η εκκλησία σέβεται τον κάθε άνθρωπο και στέκεται στο πλευρό του, όσο κι αν διαφωνεί με τις επιλογές του.

«Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο»

«Δεν το λέει η εκκλησία, το λέει η κοινωνιολογία και η ψυχολογία ότι υπάρχουν 2 φύλα στους ανθρώπους» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης, τονίζοντας παράλληλα: «Από εκεί και πέρα, αναγνωρίζουμε ότι εξαιτίας πολλών παραγόντων, κάποια στιγμή, αυτά τα φύλλα, γνωρίζουν μια απόκλιση. Και τη σεβόμαστε. Και καταλαβαίνουμε και το αντιλαμβανόμαστε, ότι μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, ανάλογα με το πού γεννήθηκε, πού μεγάλωσε, υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις και τις βλέπουμε με σεβασμό. Όταν λοιπόν κάποιος αποφασίσει να αφήσει το φύλο με το οποίο γεννήθηκε και να ζήσει με ένα άλλο φύλο που το επιλέγει, τότε το σεβόμαστε γιατί εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο, ακόμη και τις οποιεσδήποτε επιλογές του δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το σεβόμαστε και το τιμάμε… Δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ή να εξευτελίσουμε ή να βάλουμε στο περιθώριο κανέναν, όσο διαφορετικές και από τις δικές μας και αν είναι οι επιλογές του».

Βιαστικό νομοσχέδιο, επικίνδυνο το άρθρο για την ηλικία

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άρθρο του νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να αλλάξει την ταυτότητα φύλου του ένα παιδί 15 ετών.
«Το να δοθεί μία τέτοια δυνατότητα σε ένα 15χρονο παιδί είναι πολύ επικίνδυνο και αυτό το λέει και η επιστήμη της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας. Έχουν γραφτεί αξιόλογα κείμενα αυτές τις μέρες που λένε ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί βάσει του φύλου με το οποίο γεννήθηκε κανείς. Άρα, ο άνθρωπος αυτός θα ζήσει μια τραγωδία. Οφείλω όμως να το σεβαστώ όταν είναι ενήλικας κι αποφασίζει να πάρει έναν τέτοιο δρόμο. Θα του σταθώ δίπλα του και θα τον βοηθήσω σε ό,τι μου ζητήσει ως ιερέας, ως κληρικός, ως χριστιανός ως άνθρωπος της εκκλησίας. Αλλά το να δώσω μία τέτοια δυνατότητα σε ένα 15χρονο που ξέρουμε τι έκταση παίρνουν μέσα στο σχολείο, που ξέρουμε πόσα σκληρά είναι τα παιδιά όταν αντιμετωπίζουν κάτι διαφορετικό, το βάζουν στον τοίχο, το στοχοποιούν και θέλουν να το εξουθενώσουν. Δεν ξέρουν τα παιδιά να το σεβαστούν. Εκείνο που θεωρούμε τραγικό λάθος είναι ένα τέτοιο νομοσχέδιο να έρχεται με ανώριμο και βιαστικό τρόπο χωρίς να υπάρξει συνεννόηση σε επιστημονικό επίπεδο, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει μία αίσθηση απελευθέρωσης. Μα δεν το ζήτησε κανείς, δεν υπήρξε κάποια ανάγκη μέχρι τώρα. Καταλαβαίνετε τι παρεπόμενα μπορούν να δημιουργηθούν».
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του