Νέος χιονιάς, παλιά προβλήματα…

Έκλεισε η Εγνατία Οδός στο ύψος της Μέστης όταν «δίπλωσαν» δυο βαρέα οχήματα λόγω χιονοθύελλας. Προβλήματα και στον υπόλοιπο νομό.

Με δριμύτητα επέστρεψε χθες ο χιονιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ η κακοκαιρία συνεχίστηκε και στον υπόλοιπο Έβρο. Οι πυκνές χιονοπτώσεις δεν επισκέφθηκαν, τουλάχιστον ως χθες το απόγευμα, μόνο την πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου από νωρίς έπεφτε χιονόνερο.

Σε πολλές περιοχές του κεντρικού και βόρειου Έβρου οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί, με αποτέλεσμα ως το μεσημέρι να το έχει (ξανα)στρώσει στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ορεστιάδας και Σουφλίου. Μηχανήματα των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ήταν επί ποδός, παρεμβαίνοντας σε όποια σημεία του οδικού δικτύου παρατηρούνταν προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα χθες εντοπίστηκε στο δρόμο που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Κομοτηνή, στο γνωστό Καρανίκ Ντερέ και ως τον κόμβο της Μέστης, αλλά και προς τις Σάπες και την Αύρα. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έπιασαν απροετοίμαστους τους οδηγούς, αλλά και τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα, να «διπλώσουν» δύο βαρέα οχήματα στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη και να «παραλύσει» η κυκλοφορία. Στο σημείο έφτασε η τροχαία και μηχανήματα για να απομακρύνουν τα οχήματα αλλά και εκχιονιαστικά για να καθαρίσουν τον δρόμο. Ωστόσο, για αρκετή ώρα, ο δρόμος έμεινε κλειστός, προκαλώντας ταλαιπωρία και αγανάκτηση στους οδηγούς.

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Κομοτηνής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κομοτηνής, με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Πετρίδη, εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε την Ροδόπη.
Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σήμερα, Πέμπτη, και στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών, Ιάσμου, σε ορισμένους οικισμούς του δήμου Αρριανών καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο