Μυστήριο με τη σύλληψη 5 Τούρκων στην Ορεστιάδα

Μυστήριο με τη σύλληψη 5 Τούρκων στην Ορεστιάδα. Γιατροί, εφοπλιστές, μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα και αιτήματα για πολιτικό άσυλο. Διαφορετικές εκδοχές για το περιστατικό από τον τύπο της γείτονος.

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στον Τύπο της γείτονος η σύλληψη πέντε Τούρκων την περασμένη εβδομάδα στην Ορεστιάδα με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, με την κάθε εφημερίδα να παρουσιάζει την δική της εκδοχή για την υπόθεση.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι οι πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και δύο ενήλικες άντρες. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι πέντε Τούρκοι πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Η εφημερίδα υποθέτει ότι πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με το τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Sabah τονίζει ότι εκτός από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, άλλοι 23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζει το θέμα λίγο διαφορετικά, αφού γράφει ότι οι πέντε συνελήφθησαν αφού πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Έβρο. Η εφημερίδα γράφει ότι ένας από τους πέντε είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία, διαψεύδεται ότι οι πέντε συλληφθέντες είχαν μαζί τους βαλίτσα με χρήματα. Οι Τούρκοι κρατήθηκαν για δύο ημέρες στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, επικρατεί προβληματισμός στις ελληνικές Αρχές από την συνεχιζόμενη εισροή Τούρκων στην Ελλάδα που προσπαθούν να διαφύγουν από το απολυταρχικό καθεστώς Ερντογάν

Αξίζει πρόσθετα να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής, καμία χώρα-μέλος της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει σε εκδόσεις Τούρκων υπηκόων προς την Τουρκία και είναι αλήθεια ότι όλη η ΕΕ έχει συγκεντρώσει τα βλέμματά της πάνω στην ήδη φορτωμένη με πολλά προβλήματα Ελλάδα, για να δουν τι θα πράξει και αν ουσιαστικά θα …ανοίξει τον δρόμο για να ακολουθήσουν…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο