Μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο θα εξοικονομεί το ΠΓΝΑ

Πρώτο μεταξύ 46 φορέων κατετάγη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης κτιρίων του δημοσίου, για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας μέσω ΑΠΕ.

Η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα σημαίνει εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί, με σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΚΑΠΕ και κατόπιν εισηγήσεως του διοικητή του ΠΓΝΕ, και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του ΚΑΠΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον γερμανικό Φορέα Διεθνών Συνεργασιών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης, η αξιολόγηση διενεργήθηκε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τα δεδομένα ενεργειακών καταναλώσεων (επιφάνεια του κτιρίου, ηλικία της κτιριακής εγκατάστασης, ποσότητα ενέργειας που δαπανάται, προβλεπόμενη οικονομία και όφελος που η αξιοποίηση των ΑΠΕ θα επιφέρει κ.α.).

«Το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης περνάει στη β΄ φάση της μελέτης όχι τυχαία, αλλά ύστερα από συστηματική προσπάθεια αξιοποίησης των ΑΠΕ, από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο, ενεργειακό κτίριο» είπε.

Επόμενος στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, είναι η αξιοποίηση της επιτευχθείσας οικονομίας στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής θωράκισης του κτιρίου.

«Παράλληλα με την ενίσχυση της μόνωσης, ειδικά στους τεράστιους γυάλινους διαδρόμους που σήμερα έχουν μεγάλη απώλεια ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι, σχεδιάζουμε τη συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θερμότητας, εφόσον δεν καλυφθούν σε ποσοστό 100% μέσω του πιλοτικού προγράμματος οι ανάγκες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και έχοντας ήδη θερμότητα από φυσικό αέριο, αποτέλεσμα των ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης, ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις ενεργειακές μας δαπάνες» τόνισε ο διοικητής του ΠΓΝΕ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του