efhmerida1

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλώματος διαρρηκτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος κλεπτών και διαρρηκτών που δραστηριοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Έβρου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 μέλη της συμμορίας, μετά από περίπου 100 επιχειρήσεις της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, που ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα, από τη Βόρεια Ελλάδα έως και την Κρήτη, αλλά κυρίως στην Βορειοανατολική Αττική και έχει εισβάλει σε δεκάδες σπίτια, αποκομίζοντας μεγάλη λεία σε χρήματα και τιμαλφή. Στον Έβρο, πραγματοποίησαν κλοπές σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνταν με νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις Ρομά, που χωρίζονται από πολλές μικρότερες ομάδες και απαρτίζονται σε μεγάλο βαθμό από Ρομά. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 άτομα και έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε περισσότερα από 50 σπίτια σε Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Αττική και Λάρισα. Παράλληλα, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά (200.000 ευρώ), χρυσές λίρες κοσμήματα, όπλα, ναρκωτικά και πολυτελή αυτοκίνητα.

Στις έρευνες συμμετέχουν εκρτοντάδες αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, αλλά και περίπου 40 εισαγγελικοί λειτουργοί. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 100 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια.
Οι εμπλεκόμενοι είχαν αυτοκίνητα όπως Porsche και Ferrari, αλλά και πολυτελείς βίλες, ενώ δήλωναν… άνεργοι. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Λεπτομέρειες για τη δράση των δύο πολυμελών συμμοριών ληστών-διαρρηκτών που εξαρθρώθηκαν την Τετάρτη από την Αστυνομία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, είπε ότι έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 45, που επίσης ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche. «Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία» περιέγραψε ο κ. Τόσκας.

Μίλησε για ληστές-διαρρήκτες που, με έδρα τη δυτική Αττική, ήταν «οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον ‘γκάπο’, τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής και άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι, οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας» είπε.

Συμπλήρωσε ότι έχουν συλληφθεί και οι αρχηγοί της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε πληροφοριοδότες. «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «έγινε μια πάρα πολύ συστηματική, μελετημένη δουλειά με πολύ καλή εκτέλεση από πλευράς της Αστυνομίας, που κράτησε περίπου έξι μήνες. Και στην τελική φάση, χθες, ενεπλάκησαν γύρω στους 1.000 αστυνομικούς, αθόρυβα, χωρίς να μαθευτεί τίποτα, που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται και αρχίζει η Αστυνομία και δουλεύει σοβαρά. Ήταν μια δουλειά πολύ μελετημένη, πολύ καλά σχεδιασμένη. Δεν έπρεπε να μαθευτεί τίποτα, γιατί δεν θα είχε αποτέλεσμα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr