«Μέτωπο» Αδαμίδη εναντίον μίας «μικρής μειοψηφίας» στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Σκληρή ανακοίνωση του διοικητή του ΠΓΝΕ – καταγγέλλει αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών, αλλοίωση δημοσίων εγγράφων κτλ.

«Είναι πλήρως αντιδεοντολογικό ένας γιατρός να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς», επισημαίνει και κινεί πειθαρχικές διώξεις.

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον μίας «μικρής μειοψηφίας» εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η οποία «επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία κλινικών» εξέδωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-καταγγελία, σε σχετικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, απουσία γιατρών από εφημερίες, αλλοίωση δημοσίων εγγράφων που αφορούν τα προγράμματα εφημεριών, εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση, «αναρρωτικές άδειες» και άλλα αδικήματα για τα οποία, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Αδαμίδη:

«Η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Έβρου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση συντονισμένων προσπαθειών μιας μικρής μειοψηφίας η οποία επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία κλινικών του Γ.Ν.Διδυμοτείχου.

Σε ελέγχους που έγιναν από τη διοίκηση διαπιστώθηκε : απουσία γιατρών από τις εφημερίες, ταυτόχρονη χορήγηση αδειών και ρεπό στο 100% του ιατρικού προσωπικού κλινικών, αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία, αλλοίωση δημοσίων εγγράφων που αφορά τα προγράμματα εφημεριών, εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση, χορήγηση ρεπό χωρίς να προηγείται ενεργός εφημερία (δηλαδή 24ωρη παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο), «αναρρωτικές» άδειες, αδικαιολόγητη μη συμμετοχή γιατρών στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών, άρνηση εξέτασης ασθενούς από εφημερεύοντες γιατρούς κ.α.

Σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος για τη ν εύρυθμη λειτουργία κάθε κλινικής είναι ο διευθυντής της, ο οποίος υποχρεούται να καλύψει οιοδήποτε έκτακτο κενό είτε με ανάκληση ρεπό και αδειών, είτε προσωπικά ο ίδιος.

Η διοίκηση ήδη :

1) έχει προσλάβει 1 επικουρικό παθολόγο

2) προχωράει στην αξιολόγηση των αιτήσεων και την εκλογή 4 νέων επιμελητών Β’ (νεφρολόγου, παθολόγου, χειρουργού, ορθοπεδικού)

3) μετακίνησε γιατρούς του ΕΣΥ από το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου, οι οποίοι συμμετέχουν στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών

4) άσκησε πειθαρχικές διώξεις για όλα τα πειθαρχικά αδικήματα που διαπιστώθηκαν
Είναι πλήρως αντιδεοντολογικό ένας γιατρός να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς, όπως επιβάλλεται από τον όρκο του. Η διοίκηση θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασθενών και το κύρος των ευσυνείδητων γιατρών, εφαρμόζοντας το νόμο για όλους».

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr