efhmerida1

Κλιμάκιο της ΝΔ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αληθείας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους» στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησε από το Σάββατο ως τη Δευτέρα κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης βρέθηκε το Σάββατο στον Έβρο, όπου τον υποδέχτηκε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού επισκέφτηκαν τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας και τους συνεργάτες τους. Το οδοιπορικό κορυφώθηκε με τη διοργάνωση Εσπερίδας στην Ορεστιάδα, όπου πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού, με τη συμμετοχή να ήταν πολύ μεγάλη. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την βελτίωση της αγροκτηνοτροφίας, αλλά και διάφορα φοροτεχνικά – ασφαλιστικά ζητήματα.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λαμπάκης έθεσε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, μεταξύ των οποίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που αφορούν στην κατασκευή του σφαγείου Φερών, οι δυνατότητες ανάπτυξης του λιμανιού και κατασκευής διαμετακομιστικού κέντρου με την προοπτική δημιουργίας 4.000 θέσεων εργασίας, το δημογραφικό, η αξιοποίηση της ΒΙ.ΠΕ. και το ενδεχόμενο δημιουργίας Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή. Επίσης, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για τον τρόπο παρέμβασης του κόμματος της Ν.Δ. στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής νέου Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και προέτρεψε στην άσκηση έντονης αντιπολιτευτικής πολιτικής με συγκεκριμένους στόχους και δράσεις που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής της Θράκης αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Στη Ροδόπη

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΝΔ στην Κομοτηνή, ενώ νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης είχε μιλήσει σε αγρότες και κτηνοτρόφους, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιάσμου. Τον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Θράκη, ενώ σημείωσε ότι στόχος του αρχηγού της ΝΔ, είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αλήθειας ενάντια στον λαϊκισμό και τα αδιέξοδα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής. Να σημειωθεί ότι, όπως τόνιζαν στελέχη της ΝΔ από περιοχές της Θράκης, άρχισε ήδη ή προεργασία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και σχετικές συζητήσεις έγιναν και κατά την σημερινή σύσκεψη με την παρουσία του κ. Αυγενάκη.

Το οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνεχίστηκε χθες στη Χρυσούπολη του Ν. Καβάλας και στη Δράμα. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο Δημαρχείο Θάσου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr