Καθυστερεί η εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων Αλεξανδρούπολης

Η μη ολοκλήρωση εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν εδώ και χρόνια διαλυθεί, επιβαρύνει ακόμη τον προϋπολογισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, μέσα από πρόστιμα και άλλες υποχρεώσεις που συχνά καλείται να τακτοποιήσει η δημοτική αρχή.

Αυτή τη φορά, το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, ενέκρινε την πληρωμή ποσού 2.640 ευρώ προς την ΑΕΠΙ, για μία υπόθεση του 2010. Το εν λόγω ποσό οφείλεται ακόμη στην ΑΕΠΙ εκ μέρους των λυθέντων Δημοτικών Επιχειρήσεων ΚΕΠΑΔΑ και ΔΗΚΕΑΛ, για τις οποίες υπεύθυνοι και νόμιμοι εκπρόσωποι ήταν ο Γρηγόρης Καραπιπέρης (Πρόεδρος της ΚΕΠΑΔΑ) και η Άννα Κούτλιου-Λαμπαρδή (πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΛ). Οι δύο πρώην πρόεδροι, που φέρονται ως κατηγορούμενοι κατόπιν εγκλήσεως της ΑΕΠΙ, με την υπόθεση να εκδικάζεται σήμερα, 8/9/2016, ζήτησαν από το δήμο να μεριμνήσει για την υπόθεσή τους, που αφορά σε συναυλία του Σάκη Ρουβά που διοργανώθηκε από την ΚΕΠΑΔΑ και την ΔΗΚΕΑΛ, τον Ιούλιο του 2010! Η ΑΕΠΙ αξιώνει το ποσό των 2.640 ευρώ, για πνευματικά δικαιώματα που προέρχονται από την παραπάνω συναυλία. Η μοναδική προϋπόθεση για την αθώωσή των δύο πρώην προέδρων, είναι η πληρωμή του ποσού αυτού από το Δήμο.

Έτσι, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης εισηγήθηκε την καταβολή των 2.640 ευρώ, ποσό που δεν είναι το μοναδικό που έχει κληθεί να πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη εκκαθαρισθεί. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε θα καταστεί εφικτή η εκκαθάριση των επιχειρήσεων, προκειμένου να σταματήσει να πληρώνει ο δήμος για παλιές υποθέσεις.
Κερδοφόρα η Αγροτική Έκθεση Φερών

Από τις 10 ως τις 14 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και φέτος η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα και είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μεγάλη ετήσια εμποροπανήγυρη της περιοχής.

Η φετινή 21ηδιοργάνωση της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού καταστήματος Φερών και των γύρω αυτού κοινόχρηστων χώρων, ενώ υπολογίζεται να συμμετέχουν πενήντα περίπου εκθέτες – παραγωγοί, μεταποιητές προϊόντων (τρόφιμα, βιομηχανικά υλικά), προμηθευτές απαραίτητων συμπληρωματικών προϊόντων, καθώς και φορείς που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία.

Στον υπαίθριο χώρο θα εκτίθενται επιπλέον αγροτικά μηχανήματα, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα εκθέματα του κτηνοτροφικού τομέα, που προκαλούν το εμπορικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Οι δαπάνες για τη διοργάνωση της 21ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών προβλέπεται να ανέλθουν στο ποσό των 18.459,31 € περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ποσό αυτό, ενώ ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης σημείωσε πως ο δήμος έχει μόνο έσοδα από την Αγροτική Έκθεση και δεν «μπαίνει μέσα». Επισήμανε πως από τους εκθέτες και τους συμμετέχοντες στην Εμποροπανήγυρη, προκύπτουν έσοδα της τάξης των 25-27 χιλιάδων ευρώ, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από τα έξοδα της Έκθεσης. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης σημείωσε πως ίσως θα έπρεπε ο δήμος να ζητά την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας για τη διοργάνωση, με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να σημειώνει πως είναι πολιτικά ανήθικο να ζητά κανείς χρήματα από την Περιφέρεια για μία εκδήλωση που τελικά φέρνει κέρδη στο δήμο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του