Λαμπάκης: «Η πρώτη Κυριακή είναι δική μας»

21 ακόμη υποψήφιους, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 130, παρουσίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Λαμπάκης – Οι 8 κατηγορίες των αυτοδιοικητικών «προς αποφυγή», η επανεκλογή του, που τα «ευρήματα» δείχνουν ως σίγουρη και το «καρφί» για… τον οδηγό και το λεωφορείο

της Κικής Ηπειρώτου

Θερμή ατμόσφαιρα και πανηγυρικό κλίμα επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης 21/3 στην παρουσίαση ακόμη 21 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εντάσσονται στο δυναμικό του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιο Βαγγέλη Λαμπάκη. Με την προσθήκη των νέων υποψηφίων, το ψηφοδέλτιο της παράταξης μετρά 130 πρόσωπα, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τις 8 κατηγορίες Αυτοδιοικητικών «προς αποφυγή», ξεκινώντας από το αξίωμα-συμπέρασμα ότι «δεν ασχολούνται οι καλύτεροι με την αυτοδιοίκηση, δεν είναι σπάνιο, είναι όμως σύνηθες, καθώς, και η αυτοδιοίκηση, ακολουθεί την κεντρική σκηνή».

Στην πρώτη κατηγορία είναι οι αυτοδιοικητικοί εκείνοι, οι οποίοι, ως «επαγγελματίες ξεροί», όπως είπε,  προσβλέπουν στην οικονομική τους ικανοποίηση, μέσα από μία νόμιμη θέση, «κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, εκτός κι αν κανείς στοχεύει αποκλειστικώς εκεί». Η δεύτερη, όμως υποκατηγορία αφορά εκείνους που στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, δημιουργούν δεσμούς με τη διαφθορά.

Στη δεύτερη κατηγορία, ο κ. Λαμπάκης εντάσσει τους αυτοδιοικητικούς που συμμετέχουν στις εκλογές, «έτσι, για την πλάκα τους, χωρίς στόχευση», καταλαμβάνοντας θέσεις άλλων, που θα μπορούσαν να είναι πιο ωφέλιμοι και χρήσιμοι μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του ενάντια σε εκείνους, συμβούλους ή ακόμη και επικεφαλής, που έχουν συμπληρώσει ποσοστό απουσιών από τα δημοτικά συμβούλια που φτάνει ακόμη και το 65% στα τελευταία 4 χρόνια και 3 μήνες.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που συμμετέχουν σε κάθε εκλογική διαδικασία, γιατί στοχεύουν στη διείσδυσή τους σε διάφορους άλλους σχηματισμούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, κομματικούς, συνδικαλιστικούς κτλ

Τέταρτη κατηγορία αυτοδιοικητικών οι απόλυτα φιλόδοξοι και κενοί περιεχομένου, που μπορεί να  είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος.

Στην πέμπτη κατηγορία, είναι οι αυτοδιοικητικοί που εκβιάζονται, από διάφορους επικεφαλής, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν για να τους φέρουν ψήφους.

Έκτη κατηγορία, οι άκρως κομματικοί αυτοδιοικητικοί, που προσβλέπουν στο κόμμα κι έχουν μεγάλη εξάρτηση από αυτό, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτοδιοικητικοί, αλλά κομματικοί. Εδώ, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που, όπως είπε, «το λένε και οι ίδιοι, ότι μεταφέρουν στο δημοτικό συμβούλιο τις θέσεις του Περισσού. Τότε τι έρχονται να κάνουν στο δημοτικό συμβούλιο; Εδώ είμαστε αυτοδιοίκηση, θέλουμε να αυτοδιοικηθούμε… Σαφώς και δείχνουμε σεβασμό στα κόμματα, αλλά από το να είμαι περήφανος μέχρι το να είμαι υποταγμένος στο κόμμα, έχει διαφορά».

Η έβδομη κατηγορία είναι οι αυτοδιοικητικοί που είναι συγγενείς, κουμπάροι, γείτονες, «γλάστρες», που, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος είναι επίσης μία χείριστη κατηγορία, γιατί, όσοι ανήκουν σε αυτή, δεν έχουν καμία σχέση με την αυτοδιοίκηση, αλλά είναι απλώς τυφλοί οπαδοί του εκάστοτε υποψηφίου.

Στην όγδοη και τελευταία κατηγορία, ανήκουν όσοι εξυπηρετούν συμφέροντα πάσης φύσεως και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για το όποιο αφεντικό τους.

«Υπάρχει και άλλη κατηγορία, στην οποία ανήκουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην παράταξή μας. Βεβαίως, υπάρχουν αξιόλογοι και σε άλλες παρατάξεις. Η δική μας, όμως, έχει ένα ξεχωριστό στοιχείο: Δεν υπάρχει κάνεις από αυτές τις 8 κατηγορίες, με αυτά τα χαρακτηριστικά, στη δική μας παράταξη… Κάποιοι ήρθαν οικειοθελώς και ζήτησαν να γίνουν μέλη της, επειδή αυτή η παράταξη έχει μία ιστορία απόλυτης εντιμότητας. Εδώ και 8 χρόνια και 3 μήνες, κάνεις κερατάς δεν μπορεί να πει ότι ο Λαμπάκης και οι συνεργάτες του δεν είναι έντιμοι! Κάποιοι θα μιλήσουν για την εντιμότητά τους, εμείς το αποδεικνύουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, τονίζοντας: «Είμαι ευσυγκίνητος, αγνός και έντιμος… Άφησα μια πετυχημένη καριέρα και ήρθα για να απολαύσω έναν καινούριο έρωτα… Πρέπει να είμαστε και η επόμενη δημοτική αρχή και έτσι θα είναι, γιατί τα ευρήματα είναι αυτά, κι όταν λέω ευρήματα αντιλαμβάνεστε όλοι τι εννοώ. Είμαι ήρεμος και σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί, γι’ αυτό να είστε κι εσείς» είπε απευθυνόμενος σε συνεργάτες και νέους υποψηφίους.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι την στιγμή αυτή, σε όλο το Δήμο, εκτελούνται έργα συνολικού ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΕΣΠΑ, μία επίδοση που κάνει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης να ξεχωρίζει μεταξύ των υπόλοιπων 324 σε όλη τη χώρα. «Τα πετύχαμε όλα αυτά επειδή είχαμε τον εγωισμό – όχι την αλαζονεία- να τα πετύχουμε, επειδή είχαμε θέρμη, παλμό και διεκδίκηση».

Όσο για την κριτική που υπάρχει, ιδιαίτερα για θέματα καθημερινότητας, αφού ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως, πέρα από την Κύπρου, θα πεζοδρομηθεί όλη εκείνη η περιοχή, όπως προβλέπεται, μίλησε για τα παράπονα αναφορικά με την καθαριότητα και το πράσινο. «Όποιοι έρχονται στην Αλεξανδρούπολη λένε πως είναι μία πόλη για να ζήσει κανείς για πάντα. Γιατί το λένε; Γιατί έτσι είναι!» είπε ο κ. Λαμπάκης, μιλώντας για συγκεκριμένα έργα που έχουν γίνει στους οικισμούς και την αγροτική οδοποιία, παραδεχόμενος λάθη και παραλείψεις που θα διορθωθούν, όπως σημείωσε, την επόμενη 4ετία.

Λίγο πριν το κλείσιμο, δεν παρέλειψε να πετάξει κι ένα «καρφί», απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο μότο του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη που αναφέρει ότι «στο λεωφορείο της Αυτοδιοίκησης, οι παλιοί πρέπει να προσφέρουν τη θέση τους στους νέους».

«Από το λεωφορείο δεν κατεβάζεις τον καλό οδηγό για να βάλεις κάποιον που δεν ξέρεις πού θα ρίξει το λεωφορείο» είπε ο Δήμαρχος και εμφανίστηκε βέβαιος πως «η πρώτη Κυριακή θα είναι δική μας, δεν πάμε σε δεύτερη, συνεχίζουμε!» εν μέσω χειροκροτημάτων.

Οι 21 νέοι υποψήφιοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

2) ΑΪΒΑΛΙ ΜΠΙΛΑΛ

3) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

4) ΓΚΙΟΥΡΚΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

5) ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΠΑΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ

6) ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

7) ΚΑΣΠΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

8) ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

9) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΦΟΙΒΗ:

10) ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

11) ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

12) ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΙΛΙΖ

13) ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

14) ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ – ΣΟΥΛΤΑ ΑΡΙΣΤΕΑ

15) ΠΙΣΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

16) ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

17) ΣΚΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

18) ΤΣΩΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

19) ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΕΛΑ

20) ΧΡΗΣΤΟΥΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

21) ΧΩΡΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο